Guilty pleasure: deze vrouw op TikTok maakt de goorste huizen schoon

In welk huis mag deze vrouw weleens langskomen?

pile of dirty dishes in kitchen sink
Justin PagetGetty Images

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een dagje ontspanning, maar hóe heerlijk is het om een hele dag te nemen om je huis grondig schoon te maken? Wat mijn moeder me vroeger heeft geleerd: als je alles netjes bijhoudt, hoef je maar zelden een Grote Schoonmaak te doen. Toch zijn er mensen die de boel enorm kunnen laten verslonzen. Soms uit complete laksheid (vaak het geval in studentenhuizen), en soms door bijvoorbeeld een burn-out.

Schoonmaak-TikTok

Als de boel zó uit de hand is gelopen, lijkt schoonmaken een onmogelijke klus. Gelukkig zijn er dan altijd nog mensen die zó lekker gaan op schoonmaken, dat ze met liefde de aller-ranzigste huizen schoonmaken. Zo ook de Finse Auri Katariina. Haar hele TikTok is gewijd aan het schoonmaken van de meest vieze oppervlakken. Een tijd geleden bood ze aan dat ze de goorste huizen van haar volgers schoon zou komen maken, en oh boy, that did not disappoint.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een miljoen volgers

Auri heeft met haar schoonmaakvideo's inmiddels bijna een miljoen volgers verzameld, dus het is duidelijk dat ik niet de enige ben die hier uren naar kan kijken, in plaats van dat ik die tijd besteed aan het schoonmaken van mijn eigen huis. Dat komt ooit wel, vertel ik mezelf. 'Cleaning TikTok' is trouwens een hele subdivisie van het platform, waar mensen allerlei tips en producten delen. Heerlijk om een middagje in te verdwalen. Zo is heel TikTok lyrisch over het milde schuurmiddel The Pink Stuff, waarmee je volgens deze video's álle aangekoekte oppervlakken schoon kan krijgen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur