Je hoeft je niet te vervelen: deze dingen kun je doen tijdens de gedeeltelijke lockdown

Dit doen wij om de lockdown door te komen

young woman relaxing in bed with dachshund
Igor UstynskyyGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 15 november 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Terwijl het coronavirus nog steeds actief is, probeert de overheid meer besmettingen te voorkomen met extra maatregelen. We zitten middenin een gedeeltelijke lockdown, wat betekent dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven om zelf niet ziek te worden en om anderen niet te besmetten. We gaven eerder al tips voor hoe je thuis kunt ontspannen. Lees hier wat je nog meer kunt doen om het beste te maken van je tijd thuis.

Puzzelen

Je hebt het waarschijnlijk als kind veel gedaan, maar wist je dat puzzelen net zo ontspannend (en verslavend!) werkt voor volwassenen? Telefoon wegleggen, muziekje erbij en voor je het weet ben je de tijd compleet vergeten.

Tekenen of schilderen

Weer zo'n hobby die je vroeger non-stop uitvoerde en nu nooit meer doet: haal je oude gelpennen, verf, stiften, potloden, krijt - wat dan ook - uit de kast en ga creatief aan de slag. Teken iets na of schilder gewoon wat er in je opkomt.

Spelletjes

Als je met twee of meer mensen in een huis woont, kun je in de spellenkast duiken. Mijn aanraders: Catan, Exploding Kittens of Party & Co. Let op: spelen op eigen risico. Waar bij de één een spellenavond harmonieus verloopt, belandt bij de ander het Monopoly-bord kapot op de grond. You've been warned. Tip voor als je - net als ik - een slechte verliezer bent: er is nu ook een Monopoly-editie voor slechte verliezers.

Oude computerspellen of spelcomputers

Over spelletjes gesproken; je hebt vast nog wel wat oude spelletjes uit je game-tienerfase liggen. Wat dacht je van Mario Kart op de Wii, Pokémon op je Game Boy of De Sims op je computer?

DIY via TikTok

Voor alle creatievelingen onder ons: je hebt nu eindelijk tijd om al die toffe DIY-video's die je op TikTok en Pinterest voorbij ziet komen uit te proberen. Customize je accessoires, ga met naald en draad aan de slag en vermaak je kleren. Maak van je trainingsbroek een short of tie-dye je kleding met rode wijn (ja, echt!).

Luister alle podcasts die nog op je lijstje stonden

If you're anything like us, dan krijg je aan de lopende band podcasts aangeraden. Kom je er nooit aan toe: dan is dit het moment. Luister podcasts tijdens het schoonmaken, terwijl je in bad gaat, of terwijl je een andere activiteit uitvoert, zoals koken of schilderen. Tips nodig? Glamour's Laura maakte een lijst met haar favorieten, hier vind je de beste podcasts om mee in slaap te vallen en we tipten ook al podcasts over money.

Gebruik de CoronaMelder-app

Als je dan toch op je telefoon zit: download de CoronaMelder-app. De Rijksoverheid heeft een app ontwikkeld om te voorkomen dat je onbewust een ander besmet: CoronaMelder. Deze app stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, of een onbekende bij wie je in de buurt was. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kunt nemen. Je downloadt de CoronaMelder-app gratis via de App Store of Google Play Store.

Probeer een nieuw recept

Verzin eens een nieuw recept! Ga bijvoorbeeld aan de slag met ingrediënten die je al in huis hebt. Zo ben jij bezig, heb je een volle maag én ben je efficiënt met je middelen omgegaan. Of probeer een nieuwe trend, zoals cloud bread.

Ga dansen

Als je uitgaan net zo erg mist als ik, dan is dit een goeie tip voor je: dans! Ja, gewoon in je woonkamer. Dans in je ondergoed, dans met kleren aan, dans langzaam, dans uitbundig; alles mag! Probeer eens een TikTok-dansje, leer een routine op YouTube of speel Just Dance op de Wii of Nintendo Switch.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io