Dit is de invloed van de Nieuwe Maan in Schorpioen op je leven

Dit is voorlopig het laatste moment om een Nieuwe Maanwens te doen

de maan
Benjamin Voros

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Vorige maand was de Nieuwe Maan een zogeheten Super Nieuwe Maan. Dit is nu weer het geval. Op zondag 15 november om 06:07 zal de (Super) Nieuwe Maan haar hoogtepunt bereiken. Net zoals vorige maand, zal de energie van de Maan extra goed te voelen zijn. Probeer hier dan ook gebruik van te maken. Dit is de laatste Super Nieuwe Maan van 2020.

Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan is de eerste fase van de acht die de Maan aflegt. Deze begint ongeveer één tot drie dagen na de Asgrauwe Maan. Het thema van de Nieuwe Maan is het nieuwe: nieuwe projecten, een nieuw begin, potentie, maar ook als het ware een schone lei. Je zet nu de intentie voor de komende maand. Ook draait het nu om je diepste verlangens. Wat heb je altijd al gewild? Dit is de Maanfase om te manifesteren. Je plant als het ware nu de zaadjes die tijdens de Volle Maan in volle bloei zullen zijn.

Invloed van de Nieuwe Maan op ons

Doordat het de eerste Maanfase is, kan de Nieuwe Maan voelen als een frisse wind en een duwtje in je rug. Het kan zijn dat je nu de behoefte hebt om je huis op te ruimen, oude spullen weg te doen (of zelfs om mensen in je leven los te laten) en om aan een nieuw project te beginnen. Je wordt ook aangemoedigd om dit te doen. Mensen die Hoogsensitief zijn en ‘Maan gevoelig’, zullen deze fase zeker voelen. Heb je het dierenriemteken Schorpioen, Kreeft, Vissen, Stier, Maagd of Steenbok in je Birth Chart? Dan ga je de gevolgen van deze (Super) Nieuwe Maan ook zeker merken.

Nieuwe Maan november 2020

De Nieuwe Maan van november is net zoals de Nieuwe Maan van oktober een zogeheten Super Nieuwe Maan. De Maan staat nu dichter bij de aarde en haar energie is daardoor extra voelbaar. Dit is niet alleen voor ons voelbaar, maar ook de natuur merkt deze extra energie. De precieze invloed van de Super Nieuwe Maan is lastig te bepalen, maar veel mensen voelen zich tijdens dit verschijnsel anders dan normaal. Dit wordt het maan-effect genoemd.

De Nieuwe Maan van deze maand staat in het dierenriemteken Schorpioen. Dit is het achtste dierenriemteken met als element water. Dit teken gaat over mystiek, passie, diepzinnigheid, explosiviteit en transformatie. Ze is de alchemist onder de dierenriemtekens. We hebben nu de behoefte om zo diep mogelijk in onze gevoelens te duiken, maar ook om zo diep mogelijk in de gevoelens van anderen te duiken. Dit brengt kwetsbaarheid met zich mee. Probeer je hiervoor open te stellen. Het is een zware, vermoeiende Nieuwe Maan. Al het oude komt nu naar boven, zodat je er met een nieuwe blik naar kan kijken.

Vergeet niet dat de Nieuwe Maan draait om alles wat met het nieuwe te maken heeft. Al die oude gevoelens, herinneringen, situaties of patronen die naar boven komen, moeten uiteindelijk plaatsmaken voor iets nieuws.

Super Nieuwe Maan november 2020

Dit had je waarschijnlijk niet verwacht, maar de Nieuwe Maan in Schorpioen brengt sensuele energie met zich mee. Schorpioen is niet alleen een mysterieus dierenriemteken, maar is ook het dierenriemteken dat gaat over de dood en seks. Schorpioenen zijn niet bang voor de donkere kanten van het leven. Ze zijn er dus ook niet vies van om zich af en toe bloot te geven. Letterlijk en figuurlijk.

Dit is ook een goed moment om eventuele gevoelens van jaloezie en bezitterigheid onder ogen te komen. Vraag jezelf af waarom je jaloers bent. Probeer deze gevoelens niet te onderdrukken, integendeel: probeer deze gevoelens nu onder ogen te komen. Dit hoort nu eenmaal bij de donkere kanten van Schorpioen.

Vergeet tijdens deze Nieuwe Maan ook niet om even een moment voor jezelf te nemen. Schorpioenenergie is intens en al helemaal in combinatie met onze relaties. Het is tijd om dieper in je relaties te kijken. Je zult merken dat je meer behoefte hebt aan diepgang en minder aan oppervlakkigheid. Als je momenteel aan het daten bent met iemand, dan kan het een goed moment zijn om tijdens deze Nieuwe Maan een stap verder te gaan. Inzet wordt nu beloond met een sterke energie, die niet van plan is zomaar weg te gaan.

Het is mogelijk dat schuldgevoelens, emotionele bagage of wrok nu naar boven komen en dat deze gevoelens worden vastgehouden. Staat je Maan in Schorpioen, dan sta je erom bekend dat je niet snel vergeet, maar ook zeker niet snel vergeeft. Dit is hét moment om dat los te laten. Denk aan je karma: what goes around, comes around.

Om het samen te vatten: deze Nieuwe Maan draait om transformatie. Het haalt je diepste gevoelens naar boven, die je misschien (on)bewust hebt weggestopt. Het is belangrijk dat je nu je donkere kanten accepteert. De Zon staat nu ook in Schorpioen, waardoor de Schorpioenenergie alleen maar wordt versterkt. Daarnaast brengt deze Nieuwe Maan inspiratie met zich mee en een interesse voor esoterie. Het is ook mogelijk dat er bepaalde ontdekkingen worden gedaan. Dit kan zowel goed als slecht zijn.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Laatste Kans

Er is tijdens de volgende Nieuwe Maan een zogeheten ‘Solar Eclipse’. Dit is een zonsverduistering. Astrologen hebben verschillende meningen over manifesteren tijdens een Eclipse. Volgens sommige astrologen zou het niet het juiste moment zijn om te manifesteren en andere astrologen zeggen dat het juist wel hét moment is om te manifesteren. Je moet uiteraard doen wat je zelf wil, maar denk wel even twee keer na voordat je daadwerkelijk gaat manifesteren. Als je je er goed bij voelt, dan kun je gewoon een Nieuwe Maanwens doen.

Volgende Nieuwe Maan

De volgende Nieuwe Maan zal op 14 december plaatsvinden. De Maan zal dan in het dierenriemteken Boogschutter staan. Dit is de filosoof van de dierenriem. Vergeet niet dat het een iets andere Nieuwe Maan zal zijn door de ‘Solar Eclipse’.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie