Dit is de invloed van de Volle Maan in Tweelingen op je leven

Deze Volle Maan brengt heftige energie met zich mee

volle maan
Christophe LehenaffGetty Images

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

De tijd vliegt voorbij: we hebben alweer te maken met de een-na-laatste Volle Maan van dit jaar. De Volle Maan vindt op maandag 30 november plaats, dit keer in het dierenriemteken Tweelingen. Om 10:29 heeft de Maan haar hoogtepunt bereikt. Deze Volle Maan brengt heftige energie met zich mee. Er is sprake van een zogeheten ‘Lunar Eclipse’.

Wat is Volle Maan?

De Volle Maanfase begint 15 tot 18,5 dagen na de Nieuwe Maan. Het is het hoogtepunt van de maancyclus. De maan staat dan aan de andere kant van de Aarde tegenover de Zon. De thema’s die terugkomen bij een Volle Maan zijn: vastbeslotenheid, vergeving, dankbaarheid, loslaten en het perfectioneren van al lopende projecten. In de astrologie gaat zij over onze emoties, het onbewuste en vertelt ze eigenlijk wie we werkelijk zijn. Als we onze Maan niet voeden, zullen we ons niet tevreden voelen. Daarnaast is het de fase waarin we weten of een van onze Nieuwe Maanwensen of manifestaties zullen uitkomen.

De invloed van de Volle Maan

De Volle Maan is een tijd van overvloed en energie. Emoties die al lang weggestopt zijn, komen nu naar boven, je kunt rare dromen krijgen, je intuïtie zal op scherp staan, je kunt veel signalen vanuit het Universum verwachten en een overvloed van creativiteit. Samen met mensen die Hoogsensitief en Maangevoelig zijn, zullen de sterrenbeelden Tweelingen en Boogschutter vooral beïnvloed worden door deze Volle Maan. Dit geldt ook voor andere plaatsingen in je Birth Chart waar deze twee van toepassing zijn.

Maan in Tweelingen

Tweelingen is het derde dierenriemteken en heeft de planeet Mercurius als natuurlijke heerser. Als de Maan in het dierenriemteken Tweelingen staat, brengt dit een behoefte aan spontaniteit met zich mee. In tegenstelling tot de Maan in Stier, zullen we nu makkelijker veranderingen accepteren. Je wilt nu nadenken over je gevoelens en je wilt niets liever dan deze gevoelens met anderen delen. We zijn spraakzamer en we willen socializen. Het is belangrijk dat we nu een balans vinden tussen ego en hart. Zoek je creatieve uitlaatklep in journalistiek of literatuur.

Zon in Boogschutter

De Zon staat nu in het dierenriemteken Boogschutter. Boogschutter is het negende dierenriemteken met de planeet Jupiter als natuurlijke heerser. Dit is een avontuurlijke plaatsing die vrijheid nodig heeft. Mensen met hun Zon in Boogschutter zijn filosofisch, optimistisch, enthousiast en uitstekende hoogleraren. Ze kunnen moeilijk stilzitten en reizen graag de hele wereld af om andere culturen te ontdekken. In tegenstelling tot hun tegenpool Tweelingen (die liever in de boeken duiken), doen Boogschutters liever ervaringen op door alles zelf mee te maken. Verder hebben Boogschutters een interesse in filosofie, religie of andere geloofsovertuigingen. Deze mensen stappen graag buiten hun comfortzone.

Volle Maan in Tweelingen

De Volle Maan in Tweelingen zorgt voor een rusteloze geest die van de hak op de tak gaat. Deze Volle Maan gaat over communicatie. Probeer je gevoelens openlijk te uiten. Dit is het moment om je daarover uit te spreken. Focus je op je benodigdheden in plaats van op de dingen die je dénkt nodig te hebben. Het is goed om te kijken wat je nu echt los wilt laten. Het wordt tijd om gedurfde stappen vooruit te nemen, naar het onbekende.

Let goed op je dromen. Hier kan nu een duidelijke boodschap vanuit het Universum in zitten. Dit is ook het moment om aan je spirituele kanten te werken, maar zorg er wel voor dat je jezelf beschermt tegen negatieve energie. Het dierenriemteken Tweelingen representeert vrouwelijke en mannelijke energie. Tijdens de Volle Maan is het een goed moment om hier balans in te vinden: Yin en Yang.

Bedenk dat Mercurius de natuurlijke heerser van Tweelingen is - dit is de planeet van communicatie en informatie. Schrijf al je emoties, vragen of verwarringen op. Vraag jezelf ook af of je de afgelopen tijd genoeg hebt gedaan om je geest te verruimen. Welke leermiddelen heb je toegepast?

Lunar Eclipse

Tijdens de Volle Maan is er sprake van een ‘Lunar Eclipse’, oftewel een Maansverduistering. Deze Maansverduistering brengt zware, heftige energie met zich mee. Je hebt misschien wel gemerkt dat je erg moe bent, hoofdpijn hebt of zelfs al een paar dagen een piep hebt in je oor. Dit hoort er allemaal bij. De Maansverduistering vraagt ons om een grote schoonmaak te doen. Alles wat je tegenhoudt, moet je los gaan laten. Dit moet, zodat alle dingen die bedoeld zijn voor jou op je pad kunnen komen. Het is belangrijk dat je alle emoties die naar boven komen echt probeert te voelen. Dit hoort bij het proces.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het is tijd voor transformatie en een nieuw begin. Door de Eclipsen kunnen we een stap in de goede richting maken, zodat we de persoon worden die we uiteindelijk moeten zijn. Verwacht dus het onverwachte. Er kunnen grote veranderingen aankomen, zodat je een duw in de goede richting krijgt vanuit het Universum. Denk weer even terug aan je wensen en dromen. Wat wil je nu echt in het leven?

Over deze ‘Lunar Eclipse’ zijn er ook verschillende meningen over of je nu wel of niet moet manifesteren. Hetzelfde geldt voor onze edelstenen: moeten we die nu wel of niet opladen? Aan het einde van de dag ben jij degene die hier het beste een beslissing over kunt maken. Als je je er goed bij voelt, is het geen probleem. Twijfel je er toch over, dan is het af te raden om deze handelingen te doen. Het is wel belangrijk dat je nu je huis reinigt met Salie, Paolo Santo of Wierook.

Volgende Volle Maan

De volgende Volle Maan zal op 30 december plaatsvinden in het dierenriemteken Kreeft. Dit is de laatste Volle Maan van 2020. Het is het laatste moment om al het oude los te laten. Zo kun je als nieuw het nieuwe jaar in.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie