Vanaf vandaag is een mondkapje verplicht in openbare binnenruimtes

Draag je 'm niet, dan krijg je een boete

mondkapje
Glamour

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 1 december 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

De overheid heeft in de strijd tegen het coronavirus de maatregelen verscherpt. Vanaf vandaag geldt er in Nederland een mondkapjesplicht in publieke binnenruimten. Lees hier wat dit precies betekent.

Mondkapjesplicht Nederland

Vanaf 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimten zoals winkels, musea en theaters. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder, ook in het onderwijs. Ook bij contactberoepen moet iedereen (de klant en de professional) nu een mondkapje dragen; denk hierbij aan kappers, schoonheidsspecialisten en rijinstructeurs. Het was al verplicht om een mondkapje in het openbaar vervoer te dragen, maar nu is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. Houd je je niet aan de regel, dan kun je een boete van 95 euro krijgen. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid.

Mondkapjes

Je leest het: niet-medische mondmaskers zijn nu echt een must in het openbare leven. Nog op zoek naar de mooiste mondkapjes om bij je outfit te matchen? Je shopt ze hieronder.

Coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen moeten we noodgedwongen veel thuiszitten. En dat is wel even een behoorlijke aanpassing. Bij Glamour bekijken we de situatie het liefst van de positieve kant: wat kun je wél nog doen? We delen iedere dag een toffe activiteit, kijktip of beautyroutine die je thuis kunt doen. Je vindt deze artikelen allemaal bij elkaar in onze collectie To do in lockdown.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder