Alles over je animal spirit guide: zo weet je welk dier je spirituele gids is

Deze gids kan dienen als leraar of als boodschapper

harry potter and the philosopher's stone
Harry Potter and the Philosopher's Stone

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Iedereen die Harry Potter heeft gelezen of gezien, kent Hedwig vast en zeker. De mystieke sneeuwuil speelt een belangrijke rol in Harry's leven. Ze is er altijd en biedt troost en verbinding, zelfs wanneer Harry zijn zomers eenzaam moet doorbrengen bij zijn oom en tante. Wat als ik je vertel dat jij ook een Hedwig aan jouw zijde hebt? Dit hoeft geen sneeuwuil te zijn, maar kan ook een beer, vogel, schildpad of ander dier zijn. In dit artikel lees je alles over jouw dierlijke spirituele gids.

Spirituele Gids

Spirituele gidsen zijn boodschappers die uit een bepaalde energie bestaan. Ze begeleiden je je hele leven. Deze gidsen komen in verschillende vormen: engelen, dieren, overleden dierbaren, zielen uit een vorig leven of je hogere zelf. Spirituele gidsen kom je (vaak) niet fysiek tegen. Ze laten weten dat ze bij je zijn door middel van kleine symbolische tekens. Het kan ook zo zijn dat je een bepaalde ingeving krijgt, een bepaalde dagdroom of een visualisatie.

Animal Spirit Guide

Een dierlijke spirituele gids is een gids die in de vorm van een dier verschijnt. Ze worden ook gezien als boodschapper of leraar. Elke gids heeft een speciale band met zijn persoon. Traditionele sjamanen geloven dat de dierlijke spirituele gidsen ons in dit leven beschermen en begeleiden. Ze bieden invloedrijke inzichten, die we vaak meekrijgen in ons onderbewustzijn. Hierbij moet je denken aan dromen die je hebt als je slaapt of visualisaties tijdens een meditatie.

Iedereen heeft een eigen dierlijke spirituele gids, die voor iedereen een andere gedaante aanneemt. Je kunt er zelfs meer dan één hebben. Je dierlijke spirituele gids is vaak een dier waar je vroeger gek op was. Was je lievelingsdier als kind een dolfijn? Grote kans dat dat je dierlijke spirituele gids is. Zo simpel kan het zijn.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Contact maken

Er zijn verschillende manieren om contact te maken met je dierlijke spirituele gids. Voordat je op zoek gaat naar methodes om contact te maken, is het belangrijk om eerst te kijken of je niet al contact hebt. De tekens van de dierlijke spirituele gidsen zijn vaak subtiel en komen voor in een symbolische vorm. Verwacht niet dat er opeens een uil voor je raam zit om letterlijk contact met je te maken. (Dit is overigens wel mogelijk, maar niet iedereen heeft dit geluk). Kijk eens goed om je heen. Welke tekens krijg je op dagelijkse basis al binnen van je dierlijke spirituele gids? Als je bijvoorbeeld vaak zwanen tegenkomt als je buiten bent, zou dit zomaar je dierlijke spirituele gids kunnen zijn. De zwaan kan een boodschap symboliseren.

Als je nog geen contact hebt, kun je wel contact maken. Dit kun je op verschillende manieren doen:

 • Meditatie: op internet staan er verschillende meditaties die je kunt proberen om erachter te komen welk dier je spirituele gids is en om contact te maken. Zet zelf meditatie muziek op om in een meditatieve toestand te komen. Visualiseer dan je dierlijke spirituele gids. Je onderbewuste zal zelf je gids tevoorschijn toveren;
 • Dromen: vraag of je dier zich wil laten zien in een droom. Let goed op in je dromen; krijg je al bepaalde boodschappen binnen? Als je de betekenis achter je dromen wil vinden, is het raadzaam om je dromen op te schrijven als je wakker wordt;
 • Vraag: dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar vaak vergeten we om gewoon te vragen of onze gidsen zich willen laten zien. Vraag dus gewoon hardop of je dier zich aan je wilt laten zien;

  Edelstenen

  Edelstenen kunnen helpen om makkelijker contact te maken met je dierlijke spirituele gids. Er zijn twee soorten edelstenen die je in dit geval kunt gebruiken: de edelstenen die in het algemeen helpen om contact te maken met je gidsen of edelstenen die specifiek bij je dierlijke spirituele gids horen. Je leest het goed: elke dierlijke spirituele gids is gelinkt aan een aantal edelstenen die het contact en de band kunnen versterken. Hieronder staat een overzicht van edelstenen die je kunt gebruiken om contact te maken met je dierlijke spirituele gids:

  • Angeliet: de Angeliet bevordert communicatie tussen jou en je gids(en);
  • Seleniet: de Seleniet bevordert het contact tussen jou en je gids(en), maar de edelsteen werkt ook ondersteunend tijdens meditaties;
  • Celestien: de Celestien bevordert communicatie tussen jou en je gids(en) in je dromen;
  • Luipaard Jaspis: de Luipaard Jaspis maakt astraal reizen makkelijker;
  • Scoleciet: de Scoleciet bevordert communicatie met gids(en) tijdens een meditatieve stand;
  • Apofylliet: De Apofylliet geeft spirituele inzichten tijdens het mediteren;

   Jouw Spirituele Gids

   Als je weet welk dier je dierlijke spirituele gids is, is het aan te raden om je goed in te lezen over dit dier. Hierdoor kun je tekens makkelijker herkennen of boodschappen makkelijker ontvangen. Leer dus het een en ander over je dierlijke spirituele gids en maak af en toe contact. Het is aan te raden om een edelsteen bij je te dragen die gelinkt is aan je dierlijke spirituele gids. Vergeet niet om je dankbaarheid uit te spreken. Hierdoor versterk je je band met je animal spirit guide alleen maar.

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder
   Meer van Cultuur