Dit is de invloed van de Nieuwe Maan in Boogschutter op je leven

De laatste Nieuwe Maan van 2020 is een heftige

de maan
Benjamin Voros

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Op maandag 14 december om 17:16 uur zal de Nieuwe Maan haar hoogtepunt bereiken. Dit is de laatste Nieuwe Maan van 2020. Net als vorige maand, komt er deze keer extra heftige energie vrij. Ook bij deze Nieuwe Maan is er sprake van een zogeheten ‘Solar Eclipse’.

Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan is de eerste fase van de acht die de Maan aflegt. Deze begint ongeveer één tot drie dagen na de Asgrauwe Maan. Het thema van de Nieuwe Maan is het nieuwe: nieuwe projecten, een nieuw begin, potentie, maar ook als het ware een schone lei. Je zet nu de intentie voor de komende maand. Ook draait het nu om je diepste verlangens. Wat heb je altijd al gewild? Dit is de Maanfase om te manifesteren. Je plant als het ware nu de zaadjes die tijdens de Volle Maan in volle bloei zullen zijn.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Invloed van de Nieuwe Maan op ons

Doordat het de eerste Maanfase is, kan de Nieuwe Maan voelen als een frisse wind en een duwtje in je rug. Het kan zijn dat je nu de behoefte hebt om je huis op te ruimen, oude spullen weg te doen (of zelfs om mensen in je leven los te laten) en om aan een nieuw project te beginnen. Je wordt ook aangemoedigd om dit te doen. Mensen die Hoogsensitief zijn en ‘Maan gevoelig’, zullen deze fase zeker voelen. Heb je het dierenriemteken Boogschutter, Tweelingen, Vissen of Maagd in je Birth Chart? Dan ga je de gevolgen van deze Nieuwe Maan ook zeker merken.

Nieuwe Maan december 2020

De Nieuwe Maan van december staat in het dierenriemteken Boogschutter. Dit is het negende dierenriemteken met het element vuur. Boogschutters belichten de volgende thema’s: reizen, vrijheid, religie, avontuur, ervaring op willen doen, buiten je comfort zone gaan en optimistisch zijn. Met de Nieuwe Maan in Boogschutter worden we gevraagd om lekker naar buiten te gaan, veranderingen te accepteren en het grotere geheel te zien. Verder zal je merken dat bepaalde lichaamsdelen zoals je dijen, heupen en lever beïnvloed worden door deze Nieuwe Maan en nu extra aandacht nodig hebben.

Deze Nieuwe Maan kan ervoor zorgen dat je zin hebt om te gaan reizen. In het huidige klimaat is fysiek reizen helaas niet mogelijk. Reizen hoeft echter niet altijd fysiek te zijn. Je kunt een spirituele reis ondergaan en meer ervaring opdoen op spiritueel gebied. Maak verbinding met je edelstenen, mediteer, doe wat yoga oefeningen of probeer eens een ritueel. Je kunt natuurlijk ook spirituele boeken lezen, maar Boogschutters doen liever ervaring op door iets te dóén, in plaats van erover te lezen.

Deze Nieuwe Maan is een mooie kans om je horizon te verbreden. Doe eens een cursus, een nieuwe opleiding of een masterclass. Dit biedt niet alleen nieuwe inzichten, maar ook een bepaalde vrijheid. Je kunt bijvoorbeeld meer baanmogelijkheden genereren voor jezelf.

Geniet van het leven! Natuurlijk geldt dit niet alleen voor deze Nieuwe Maan, maar dit komt nu wel extra aan bod. Boogschutters staan erom bekend dat ze enthousiast zijn en niet bang zijn om risico's te nemen. Dit is iets wat we nu weer een prioriteit kunnen maken. Haal je wel genoeg uit het leven? En wat betekent het leven voor jou?

Last, but not least is dit nu hét moment om je dankbaarheid te uiten. Door je focus te verschuiven op de dingen die je al hebt in je leven, besteed je automatisch minder aandacht aan de dingen die je (nog) niet hebt. Dit helpt niet alleen om meer in het moment te staan en om van het heden te genieten, maar dit is ook een handige tip voor als je je wensen of dromen wilt manifesteren.

Solar Eclipse

De Nieuwe Maan van december brengt heftige energie met zich mee. Dit komt door de Solar Eclipse, die gepaard gaat met transformatie, vooral als je je Noordelijke- en Zuidelijke Maansknoop in Tweelingen en Boogschutter hebt staan. De Eclipsen laten ons zien wat we moeten zien, en dat is niet altijd wat we willen zien. Net zoals tijdens de Lunar Eclipse kun je nu het onverwachte verwachten. Besteed aandacht aan de aspecten in je leven die je doen twijfelen. Vraag jezelf af of het nog wel de moeite waard is en of het nog wel in je leven past.

Door de Solar Eclipse zal contact maken met het Universum makkelijker gaan dan normaal. Er is vooral sprake van spirituele energie. Communicatie met Engelen, dierlijke spirituele gidsen en je Hogere Zelf kunnen nu bevorderd worden. Dit is het ideale moment om een tarot reading te laten doen (check je tarotkaartlezing van deze week hier!).

De Eclispe zal bepaalde dingen van je pad af halen, zodat je uiteindelijk het pad zal bewandelen dat voor jou bestemd is. Neem dus vooral ook een duik in het diepe en ga het avontuur aan. Het is belangrijk om niet te vergeten dat al je dromen en wensen speciaal voor jou zijn. Bedenk daarbij ook wat je nog moet leren om je horizon te verbreden.

Volgende Nieuwe Maan

De volgende Nieuwe Maan zal op 13 januari plaatsvinden in het dierenriemteken Steenbok. Dit zal dan helemaal een goed moment zijn om aan iets nieuws te beginnen. Je kunt dan gerust weer een Nieuwe Maanwens doen.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie