Alles wat je moet weten over The Great Conjunction van Jupiter en Saturnus

Dit merk je van het astrologische verschijnsel

astrologie op glamournl
Glamour

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Je hebt het vast al voorbij zien komen: The Great Conjunction. Sinds maandag 21 december staan Jupiter en Saturnus voor het eerst in bijna 800 jaar dicht bij elkaar. De 'kosmische kus' levert niet alleen mooie plaatjes op, maar zorgt ook voor veel beroering onder astrologen.

Astrologisch verschijnsel

Jupiter en Saturnus zijn zogeheten buitenplaneten. Ze bewegen langzaam, waardoor ze langer in een dierenriemteken blijven staan. Jupiter zijn reis duurt ongeveer 1 jaar door een dierenriemteken. Saturnus zijn reis duurt ongeveer 2,5 à 3 jaar door een dierenriemteken. Doordat Saturnus langzamer beweegt dan Jupiter, komen de planeten ongeveer om de 20 jaar weer bij elkaar. Hierdoor beïnvloeden de planeten een grotere groep mensen en gebeurtenissen in de wereld. Als de planeten binnen 10 graden van elkaar afstaan, is er sprake van een Conjunctie. Als er een Conjunctie tussen twee planeten plaatsvindt, betekent dit dat ze elkaars energie versterken. Beide planeten staan nu in het dierenriemteken Waterman.

Jupiter

Jupiter staat in de astrologie voor geluk, expansie, overvloed en heling. De planeet laat zien hoe we ons verhouden tot religie, (hoger) onderwijs en op welk gebied we geluk hebben. Jupiter in Waterman zorgt voor originele ideeën, revolutie, veranderingen in de maatschappij en (meer) acceptatie onderling in de maatschappij. Deze plaatsing zou er dus wel eens voor kunnen zorgen dat gemeenschappen dichter bij elkaar komen. Ze hebben een fantasierijke geest en komen vaak met originele oplossingen voor problemen.

Saturnus

Saturnus staat in de astrologie voor verantwoordelijkheid, structuur en beperkingen. De planeet wil ons graag een les leren. Saturnus in Waterman zorgt voor innovatie, nieuwe ideeën en een drang om maatschappelijke problemen aan te pakken. Deze plaatsing wil graag vrijheid en orde combineren, maar zorgt ook voor koppigheid. Ook kunnen mensen met Saturnus in Waterman technologische ontwikkelingen voortbrengen. Deze plaatsing brengt een democratisch aspect met zich mee. Het maakt mensen loyaal en filosofisch.

Waterman

Waterman (20 januari - 18 februari) is het 11e dierenriemteken met het element lucht. Het dierenriemteken staat betekent om zijn unieke identiteit. Watermannen zijn revolutionair met een rebels randje. Zonder hun zouden er geen veranderingen in de maatschappij plaatsvinden. Ze gaan niet over het individu, zoals hun tegenpool Leeuw, maar ze gaan over het collectivisme. Ze voelen zich het meest op hun gemak als ze zich mengen in een groep mensen. Vrienden zijn belangrijk voor dit dierenriemteken. Watermannen hebben een snelle geest en kunnen goed overweg met technologie. Probeer geen discussie aan te gaan met een Waterman, want die zal je niet winnen.

The Great Conjunction

Jupiter blijft niet het hele jaar in Waterman, maar zal rond 13 mei naar het dierenriemteken Vissen verplaatsen. In juli zal de planeet teruggaan naar het dierenriemteken Waterman en eind december zal deze zich weer verplaatsen naar Vissen. We kunnen dus een verschuiving verwachten op langer termijn. Niet alleen in ons persoonlijke leven, maar ook in de maatschappij. Watermannen zijn revolutionair. Als er veranderingen zullen plaatsvinden, kunnen we dit verwachten op het gebied van ideologie, wetenschap en beleid.

The Great Conjunction van Jupiter en Saturnus

Wat betekent The Great Conjunction van Jupiter en Saturnus voor ons? Als je actie wil ondernemen met betrekking tot een maatschappelijk probleem, dan is dit hét moment. In plaats van aanschouwen hoe andere mensen zich mengen in belangrijke kwesties is het tijd om te staan voor waar je in gelooft. Gebruik deze energie om te stemmen in maart. Als je verandering wil zien, moet je in actie komen. Het is geen toeval dat de Black Lives Matter-beweging in maart wereldwijd aandacht kreeg: op dat moment stond Saturnus al in het dierenriemteken Waterman.

Je zult misschien wel gemerkt hebben dat je dromen de afgelopen dagen levendiger zijn geweest dan normaal, je meer tekens krijgt vanuit het Universum en dat er een bepaalde shift aan het plaatsvinden is. Gebruik deze energie om te kijken wat je het komende jaar wil manifesteren. Als je met de energie van Waterman wil samenwerken, is het aan te raden om een Amethist aan te schaffen.

Mensen met Jupiter en Saturnus in Waterman zullen de invloed van deze gebeurtenis het meeste voelen. Als je geboren bent tussen 1991 en 1994, dan is de kans groot dat je Saturnus in Waterman staat. Dit kun je terugvinden in je Birth Chart. Doordat Saturnus weer in hetzelfde dierenriemteken staat als toen je geboren was, vind nu je zogeheten ‘Saturn Return’ plaats. Simpel gezegd betekent dit dat er transformaties plaats gaan vinden die grote invloeden zullen uitoefenen op je leven.

Het Waterman tijdperk

Er is veel discussie onder astrologen over of we al in het zogeheten ‘Waterman tijdperk’ zitten. Het ‘Waterman tijdperk’ wordt gezien als een periode waarin de mens de controle terugneemt over de aarde en waarin er meer bewustwordingen en openbaringen zullen plaatsvinden. De één zegt dat we al in dit tijdperk zitten en de ander zegt dat we nog in het ‘Vissen tijdperk’ zitten en dat het ‘Waterman tijdperk’ pas rond 2062 zal beginnen. Anderen zeggen weer dat het ‘Waterman tijdperk’ al in 1900 begonnen is. ‘Waterman tijdperk’ of niet, er staan in ieder geval bijzondere gebeurtenissen op de agenda.

De volgende ‘Great Conjunction’ zal plaatsvinden op 4 november in 2040. De planeten zullen zich dan in het dierenriemteken Weegschaal bevinden.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie