Glamour’s XL jaarhoroscoop voor 2021: dit kun je komend jaar verwachten

Wat heeft 2021 voor jou in petto?

jaarhoroscoop 2021
Glamour

Als je nieuwsgierig bent naar wat je staat te wachten in 2021, dan ben je hier op het juiste adres. In deze jaarhoroscoop kun je een algemene beschrijving vinden voor jouw sterrenbeeld over waar de focus op ligt in 2021. Komen er nieuwe carrièrekansen op je pad? Of komt er een nieuwe liefde in je leven? Je leest het hier!

Horoscoop 2021

Je kunt deze horoscoop lezen voor je Zonneteken, Maanteken en Ascendant. Deze kun je vinden in je eigen Birth Chart. Let wel op, dit is een algemene beschrijving van de astrologische ontwikkelingen. Het kan goed mogelijk zijn dat niet alles resoneert, omdat het geen persoonlijke horoscoop is. Als je een bepaalde planeet in een bepaald dierenriemteken hebt, zal je daar meer invloed van voelen dan iemand die deze plaatsing niet heeft.

Ram

21 maart - 19 april

De focus voor jou ligt in 2021 op vriendschap, groepen, rebellie en plotselinge gebeurtenissen. Er wordt gevraagd om je innerlijke cirkel te verbreden. Dit geldt zowel op persoonlijk niveau als voor connecties op werk. Vrienden of nieuwe mensen die je nu gaat ontmoeten zullen je verder helpen met je carrière en ervoor zorgen dat je je leven verfijnt. Dit zullen mensen zijn die je normaal niet aantrekt. Sta hiervoor open. Niet iedereen zal rond blijven hangen. Dit is een goed moment om naar je huidige inner circle te kijken. Wie past er niet meer bij? Wie zijn je echte vrienden? Er bestaat ook een kans dat mensen uit het verleden terugkomen.

Probeer dit jaar wat meer betrokken te zijn bij goede doelen of organisaties. Dit kan ook nieuwe connecties opleveren en een verbreding van je sociale netwerk. Vriendschap en carrière staan voornamelijk op de agenda. Dit betekent uiteraard niet dat liefde niet voorbij kan komen. Verder staan verrassingen centraal, vooral op het gebied van werk. Er kunnen kansen op je pad komen om op een andere manier geld te verdienen of om te groeien in je werk. Denk bijvoorbeeld aan een leidende functie.

Vergeet niet om met beide benen op de grond te blijven staan en om af en toe tijd voor jezelf te nemen. Je hoeft niet alles alleen te doen.

Stier

20 april - 20 mei

De focus voor jou ligt in 2021 op carrière, imago, autoriteit en prestaties. Er kunnen belangrijke businesskansen op je pad komen. Probeer niet te veel na te denken over het verleden of eventuele veranderingen. Er staan veel mooie prestaties op de agenda, maar je moet er wel hard voor werken. Probeer zelfverzekerd in je schoenen te staan. Verlies jezelf niet in een leidinggevende rol, maar blijf trouw aan wie je bent. Als er geen leidende rol op je staat te wachten, kun je wel een promotie of onderscheiding verwachten of een eventuele herplaatsing. Als je je eigen talenten omarmt, zou 2021 wel eens een héél succesvol jaar voor je kunnen worden.

Verder staan persoonlijke en financiële veiligheid op de agenda. Hier hoef je je dus niet druk om te maken. ‘Toeval bestaat niet’ is jouw levensspreuk in 2021. Je wordt gevraagd om een stabiel fundament te creëren. Zorg dat alles in je leven goed georganiseerd is. Als je eenmaal leert om het verleden los te laten en je open te stellen voor veranderingen, kunnen er nieuwe mensen op je pad komen, voornamelijk op het gebied van liefde. Als een deur dicht gaat, opent de ander zich.

Een andere nadruk ligt op spiritualiteit en (hoger) onderwijs. Maak gebruik van eventuele masterclasses of cursussen om jezelf meer bewegingsruimte te geven op werk.

Tweelingen

21 mei - 20 juni

De focus voor jou ligt in 2021 op (hoger) onderwijs, filosofie, expansie en inspiratie. Je zult merken dat je een echte expert zal worden op je eigen vakgebied. Je zal misschien zelfs het gevoel hebben dat je je lotsbestemming hebt gevonden. Gebruik dit jaar om je geest te verbreden en om nog meer te leren. Als je erover nadenkt om een opleiding te gaan volgen, dan is dit het moment. Je krijgt misschien zelfs een kans om anderen te onderwijzen. Reizen kan ook helpen om je geest te verbreden en om nog meer te leren, maar doe dit alleen als ons huidige klimaat dit toelaat. Besluit je wel te gaan reizen, zorg dan dat je dit veilig doet en alles controleert.

Je kunt in 2021 te maken krijgen met rechterlijke zaken of zakelijke reizen. Het is aan te raden om financiële risico’s dit jaar zoveel mogelijk te vermijden. Op het gebied van werk zal het belangrijk voor je zijn om een doel en voldoening te hebben. Als je in een relatie zit of nadenkt over daten, wees dan zo direct mogelijk over wat je behoeftes zijn. Het bestuderen van filosofie kan dit jaar extra voldoening geven.

Verder kan er een kans op je pad komen om over andere culturen te leren. Dit alles zorgt ervoor dat je jezelf beter zult gaan begrijpen.

Kreeft

21 juni - 22 juli

De focus ligt dit jaar voor jou op transformatie, binding, bezit en mysteries. Er kunnen zich nieuwe kansen aanbieden om inkomen te generen. Dit kan zijn op het gebied van beleggingen en investeringen. Mocht je dit niet herkennen, dan kan het wel iets zijn om over na te denken. Geld lijkt dit jaar makkelijker naar je toe te komen dan normaal, misschien zelfs door middel van een salarisverhoging. Probeer de nadruk te leggen op sparen. Verder kunnen er eventueel wat obstakels opspelen rond verzekeringen, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Als je in 2020 het gevoel had dat er een enorme druk op je lag, dan kun je nu weer gerust ademhalen. In 2021 zal die druk van je schouders af vallen. Laat oude liefdes dit jaar los. Als je momenteel in een relatie zit, dan is het belangrijk dat je duidelijke grenzen gaat stellen. Relaties kunnen dit jaar soepeler verlopen dan je gewend bent. Als je een transformatie door gaat maken, zal die vooral aan het begin van het jaar te merken zijn. Op het gebied van werk ben je zelfverzekerder en vocaler. Omarm deze zelfverzekerdheid.

Probeer mensen niet te veel te veroordelen. Dit is het jaar om jezelf voorop te stellen als prioriteit.

Leeuw

23 juli - 22 augustus

Jouw focus ligt in 2021 op relaties, partners, contracten en zakelijkheid. Je kunt verwachten dat er nieuwe mensen of (liefdes)relaties in je leven gaan komen. Let op connecties die je dit jaar gaat maken. Deze kunnen later in de toekomst hun vruchten af gaan werpen. Vriendschappen of relaties die al wankel waren, zullen nog meer druk ervaren en misschien zelfs uit elkaar vallen. Je geduld zal getest worden. De grootste transformaties van dit jaar vinden plaats in je relaties. Misschien wordt het weer eens tijd om te kijken wie je echte vrienden zijn en welke mensen je waarderen voor wie je werkelijk bent. Het kan dit jaar ook voorkomen dat mensen veel van je gaan vragen.

Je kunt veranderingen verwachten in je werk. Dit zullen overigens goede veranderingen zijn en helemaal voor je financiën. Probeer conflicten met collega’s zoveel mogelijk te voorkomen dit jaar. Mochten er wel conflicten plaatsvinden, probeer dit dan om te zetten in positieve energie door te gaan sporten of te focussen op je gezondheid. Niet alle relaties zijn transformerend. Er is kans dat er liefde op je pad komt. Dit kan alleen naar je toekomen, als je je hart daar volledig voor opent.

Probeer niet ergens bij te horen. Dit is het jaar om volledig jezelf te zijn.

Maagd

23 augustus - 22 september

2021 draait bij jou om werk, gezondheid, gewoontes en organisatie. Een nieuwe routine staat op de agenda, evenals nieuwe carrièrekansen. Je zult meer verantwoordelijkheid op je nemen in je werk. Het kan zelfs zo zijn dat je te veel hooi op je vork gaat nemen of dat het werk zich simpelweg maar blijft opstapelen. Blijf gefocust en vergeet je eigen gezondheid niet. Je weet diep van binnen dat je dit kunt. Positiviteit zal je door al het werk heen helpen. Eventueel vrijwilligerswerk of huisdieren kunnen dit jaar extra voldoening geven.

Je wordt gevraagd om duidelijk te zijn over je doelen. Mochten er zich problemen voordoen in je liefdesleven, praat dit dan uit. Relaties kunnen dit jaar nog wel eens intens aanvoelen. Probeer jezelf te bevrijden van enige restricties. Het is belangrijk om te focussen op je gezondheid. Sporten, goede gewoontes en gezonde eetgewoontes zullen je ver helpen dit jaar. Probeer oude gewoontes die je niet verder helpen los te laten. Mocht je een baan zoeken, dan kunnen de sterren nog wel eens aan jouw kant staan.

Creatieve projecten zullen een goede uitlaatklep zijn. Vergeet geen lol te maken.

Weegschaal

23 september - 22 oktober

De focus voor jou ligt in 2021 op creativiteit, romantiek, plezier en zelfexpressie. Zie dit jaar als een kans om echt intens gelukkig te zijn en om van jezelf en het leven te genieten. Er is een mogelijkheid om geluk in creatieve projecten te vinden. Dit kan op elk gebied zijn. Op werk kun je bijvoorbeeld merken dat je spannende ideeën hebt. Deze kunnen nu ook wel eens de realiteit worden. Houd ze dus niet alleen maar voor jezelf, maar spreek ze ook uit. Verder kan tijd besteden met kinderen dit jaar voldoening geven.

Op het gebied van liefde wil je graag uitzoeken wat voor jou werkt op de lange termijn. Er zullen hoogstwaarschijnlijk niet veel dates of relaties op je agenda staan. Maar degenen die langskomen, zullen veel voldoening geven. Hier kun je ook het een en ander van leren. Verder zal je merken dat je dit jaar nog socialer bent dan je al was - en daar zal je tegelijkertijd ook meer van genieten. Werk dit jaar aan je zelfvertrouwen en zelfliefde. Je mag er zijn.

Ontdek wie je bent en waar je van kunt genieten. Vergeet niet te focussen op je (t)huis. Een goede basis zal je goed doen.

Schorpioen

23 oktober - 21 november

De focus voor jou in 2021 ligt op thuis, familie, emoties en verzorging. Je kunt dit jaar een nieuw (t)huis creëren of er kan nieuwe, frisse energie in huis komen. Kijk eens even of je muren misschien een nieuwe kleur kunnen gebruiken. Als er al een tijdje onderliggende problemen zijn in je gezin of familie, dan kunnen deze naar de oppervlakte komen. Je wordt dan gevraagd om er mee te dealen. Je zult merken dat je weer teruggaat naar je wortels en dingen uit je jeugd naar boven haalt. Dit zal stabiliteit bieden. Vergeet niet om wat ruimte te vragen als je dat nodig hebt.

Je emoties worden dit jaar extra versterkt. Communicatie is dan ook key. Gebruik je woorden en schrijf het eventueel allemaal op als het je even te veel wordt. Als je je momenteel niet thuis voelt in je huidige woning, dan kan het wel eens goed zijn om het komende jaar te verhuizen. Als je broers of zussen hebt, dan kun je daar eventueel obstakels ervaren. Op het gebied van liefde zal je merken dat je niet echt behoefte hebt aan commitment. Als je in een relatie zit, probeer dan uit te vogelen wat voor jou werkt. Werk zal belonend zijn voor je.

Je veilig en verzorgd voelen; daar draait het nu om.

Boogschutter

22 november - 21 december

De focus ligt dit jaar voor jou op communicatie, sociale netwerken, educatie en denkwerk. De mensen of omgeving die belangrijk zijn voor je zullen in de spotlight staan. Probeer wat meer te luisteren in plaats van alleen maar te praten. Je zal merken dat dit je wat makkelijker afgaat het komende jaar. Het vraagt je om opnieuw te kijken naar hoe je denkt en hoe je omgaat met anderen. Interactie met andere mensen kan je het komende jaar helpen. Verder kun je merken dat buren of broers en zussen de aandacht naar zich toetrekken.

Probeer dit jaar niet van liefde weg te rennen. We weten allemaal dat Boogschutters niet van binding houden en graag vrij zijn, maar als er iemand op je pad komt die net even iets specialer is dan de rest, dan weet je zelf het beste wat voor actie je het beste kunt ondernemen. Doe dit alleen als je er echt klaar voor bent. Je werksituatie zal verbeteren. Dit zal niet in één keer komen, maar geleidelijk gaan. Probeer nieuwe projecten op te pakken en begin weer eens aan een nieuwe cursus. Je zult misschien wel merken dat je concentratie beter is dan ooit. Dit is een kans om je werkruimte te organiseren.

Zoals gewoonlijk zal je je positieve zelf zijn. Blijf trouw aan je eigen filosofie.

Steenbok

22 december - 19 januari

De focus voor jou ligt in 2021 op werk, geld, bezittingen en waarden. Er kunnen zich veel kansen voordoen om je inkomen te verhogen. Juich niet te vroeg, het is ook belangrijk dat je eerst je financiën op orde krijgt en dat je begint met sparen. Werk hard en maak eventueel een duidelijk schema voor jezelf. Het is tijd om te beseffen dat materiële bezittingen of geld niet je eigenwaarde kunnen bepalen of garanderen. Groei en zelfverbetering zullen op de agenda staan.

Probeer jezelf te omringen met mensen die dezelfde waardes delen. Hierdoor zal het makkelijker worden om niet je eigenwaarde te zoeken in materiële bezittingen. Dit had je misschien niet verwacht, maar spiritualiteit staat op de agenda. Probeer je hier zoveel mogelijk voor open te stellen. Op het gebied van liefde kun je misschien te veel druk op jezelf leggen. Geen enkele relatie is perfect. Wees zelfverzekerd op werk. Je weet dat je hard werkt en je weet diep van binnen ook dat je die promotie of nieuwe functie verdient. Mocht je die erkenning niet krijgen, dan wordt het misschien tijd om te kijken naar iets anders. Denk bijvoorbeeld aan een eigen onderneming.

Vergeet je sterke wil niet. Dit zit van nature in je.

Waterman

20 januari - 18 februari

De focus voor jou ligt dit jaar op zelf, identiteit, hoe je het leven benadert en begin. Je zult dit jaar een nieuwe versie van jezelf worden. Maak je niet druk, want er komen genoeg kansen op je pad. Creativiteit is belangrijker dan ooit en het lijkt je ook makkelijker af te gaan. Het wordt tijd om jezelf echt te leren kennen. Zet jezelf op de eerste plek. Het wordt ook tijd om oude aspecten in je leven achter je te laten. Je wist al van kleins af aan dat je anders bent dan anderen, maar het komende jaar zal je dit echt gaan omarmen. Dit kan nog wel eens een erg belangrijk jaar voor je worden.

Zo ook op het gebied van liefde. Het is goed mogelijk dat je dit jaar een levenspartner tegen gaat komen. Als je al in een relatie zit, dan kan serieuze commitment aan bod komen. Een baan waar je al je creativiteit de vrije loop kunt laten is nu je prioriteit. Er zullen hoogstwaarschijnlijk wat extra mogelijkheden op je pad komen om geld te verdienen. Gebruik de extra creativiteit die je hebt om een nieuwe skill te leren. Wees overigens niet bang om buiten je comfortzone te gaan dit jaar. Kom in contact met je spiritualiteit om jezelf volledig te begrijpen en omarmen.

Dit is jouw jaar. Own it.

Vissen

19 februari - 20 maart

De focus voor jou in 2021 ligt op heling, spiritualiteit, afsluiting en verbeelding. Je kunt misschien een wedergeboorte meemaken en merken dat spirituele gaven naar de oppervlakte komen. Tijd voor jezelf komt nu aan de orde en balans is enorm belangrijk. Je hebt er behoefte aan om wat meer op de achtergrond te zijn. Niet iedereen zal merken dat je een transformatie doormaakt. Je denkwijze kan het komende jaar veranderen. Doordat je spirituele gaven nu naar de oppervlakte komen, zal je merken dat je meer slaap nodig hebt dan normaal. Probeer de signalen die je lichaam geeft niet te negeren.

Je zult herinneringen naar boven willen halen en tijd besteden bij je familie. Vergeet niet om af en toe wat risico te nemen. Als je op zoek bent naar liefde, dan is het belangrijk dat je oude liefdes loslaat. Blijf niet in het verleden hangen. Het verleden is niet voor niets het verleden. Omring jezelf met mensen die een positieve invloed op je hebben. Verder kun je geheel van carrière veranderen. Doe dit uiteraard alleen als je hier volledig achterstaat. Als je op werk (of in het algemeen) nog onafgemaakte projecten hebt, probeer deze dan te voltooien in 2021.

Het is belangrijk dat je in contact komt met je intuïtie. Omarm je spirituele gaven.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie