Alles wat je moet weten over de Nieuwe Maan en Volle Maan

Wat merk je precies wanneer? Glamour's astroloog legt het uit

de maanfasen volle maan en nieuwe maan
Unsplash / Mark Tegethoff

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

De Maan is de natuurlijke satelliet van de Aarde. Ze reguleert de eb en vloed van de oceanen. Astrologen en spirituele mensen in het algemeen geloven dat de Maan ook invloed op ons heeft, voornamelijk tijdens de Volle en Nieuwe Maan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan is de eerste fase van de acht die de Maan aflegt. Deze begint ongeveer één tot drie dagen na de Asgrauwe Maan. Het thema van de Nieuwe Maan is het nieuwe: nieuwe projecten, een nieuw begin, potentie, maar ook als het ware een schone lei. Je zet nu de intentie voor de komende maand. Ook draait het nu om je diepste verlangens. Wat heb je altijd al gewild? Dit is de Maanfase om te manifesteren. Je plant als het ware nu de zaadjes die tijdens de Volle Maan in volle bloei zullen zijn.

Invloed van de Nieuwe Maan

Doordat het de eerste Maanfase is, kan de Nieuwe Maan voelen als een frisse wind en een duwtje in je rug. Het kan zijn dat je nu de behoefte hebt om je huis op te ruimen, oude spullen weg te doen (of zelfs om mensen in je leven los te laten) en om aan een nieuw project te beginnen. Je wordt ook aangemoedigd om dit te doen. Mensen die Hoogsensitief of ‘Maangevoelig’ zijn, zullen deze fase zeker voelen. Als de Nieuwe Maan in jouw sterrenbeeld staat, dan zal deze invloed ook extra merkbaar zijn. Kijk ook even wat je Ascendant is, dan weet je wanneer je het beste een Nieuwe Maanwens kunt doen of kunt manifesteren. Als de Nieuwe Maan in het dierenriemteken van jouw Ascendant staat, geeft dit extra energie aan je Nieuwe Maanwens.

Wat is Volle Maan?

De Volle Maanfase begint 15 tot 18,5 dagen na de Nieuwe Maan. Het is het hoogtepunt van de maancyclus. De maan staat dan aan de andere kant van de Aarde tegenover de Zon. De thema’s die terugkomen bij een Volle Maan zijn: vastbeslotenheid, vergeving, dankbaarheid, loslaten en het perfectioneren van al lopende projecten. In de astrologie gaat zij over onze emoties, het onderbewuste en vertelt ze eigenlijk wie we werkelijk zijn. Als we onze Maan niet voeden, zullen we ons niet tevreden voelen. Daarnaast is het de fase waarin we weten of een van onze Nieuwe Maanwensen of manifestaties zullen uitkomen.

De invloed van de Volle Maan

De Volle Maan is een tijd van overvloed en energie. Emoties die al lang weggestopt zijn, komen nu naar boven. Je kunt rare dromen krijgen, je intuïtie zal op scherp staan, je kunt veel signalen vanuit het Universum verwachten en een overvloed aan creativiteit. Samen met mensen die Hoogsensitief en Maangevoelig zijn, zullen de sterrenbeelden waar de Volle Maan op dat moment in staat, de meeste invloed voelen.

Invloed op jou

Als je geen idee hebt of je de invloed van de Maan voelt, dan kan het een goed idee zijn om een dagboek bij te houden. Schrijf op hoe je je voelt rond de Volle en Nieuwe Maan. Misschien merk je wel dat je inderdaad minder goed slaapt of rare dromen ervaart. Als je hier bewust mee bezig bent, kun je niet alleen voor achterhalen of je de energie van de Maan voelt, maar ook een betere connectie met het Universum krijgen. Hoe bewuster je ermee bezig bent, hoe oplettender je wordt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie