Dit is de invloed van de Nieuwe Maan in Steenbok op je leven

De eerste Nieuwe Maan van 2021 ga je behoorlijk voelen

de maan
Benjamin Voros

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Op woensdag 13 januari om 06:00 uur zal de Nieuwe Maan haar hoogtepunt bereiken. Dit is de eerste Nieuwe Maan van 2021. Deze maanfase brengt nu de perfecte energie met zich mee om het nieuwe jaar goed te beginnen. Het geeft je als het ware een duwtje in je rug.

Nieuwe Maan in Steenbok

Steenbok is het tiende dierenriemteken met als element aarde. Dit is de tegenpool van Kreeft, de natuurlijke plaatsing van de Maan. Het is een ambitieus dierenriemteken dat graag hoog op de sociale ladder wil klimmen. Steenbokken zijn geboren leiders en harde werkers. Ze zitten niet graag stil en willen stappen ondernemen om hun doelen en wensen waar te maken. Steenbokken hebben daarnaast een goed gevoel voor timing en zijn vastberaden. Doordat de Zon ook in dit dierenriemteken staat, zal de energie van de Steenbok extra voelbaar zijn.

Het is belangrijk voor een Steenbok om niet te veel bezig te zijn met werk. Dit dierenriemteken vindt genoeg tijd voor zichzelf nemen moeilijk, dus deze energie zal te merken zijn tijdens de Nieuwe Maan en zelfs tot twee dagen daarna. Maak buiten een wandeling of probeer even vijf minuten van de dag te pakken om te mediteren. Dit zal voor de Steenbokken onder ons niet als muziek in de oren klinken, maar zie het als een uitdaging.

Nieuwe Maan

Het algemene thema van een Nieuwe Maan is het nieuwe. Dit is het perfecte moment om nieuwe projecten te beginnen of om even een frisse wind door je leven te halen. Deze Nieuwe Maan vraagt je om een plan te bedenken voor het komende jaar. Wat wil je bereiken in 2021? Alles gaat nu dus om de lange termijn en niet alleen om deze maand. Steenbok weet dit als geen ander, dus maak hier vooral gebruik van om een duidelijk overzicht te maken en om geduld te hebben. Gebruik deze energie om je doelen en wensen te manifesteren met een Nieuwe Maanwens.

Het is ook een tijd om ambitieus te zijn en om je daar niet voor te excuseren. Als je op zoek bent naar status en een bepaalde soort roem, dan kan deze Nieuwe Maan je helpen. Je kunt dan een mentale shift maken naar strategisch denken en plannen. Het onderwerp 'carrière' staat nu in de spotlight. Als je een Nieuwe Maanwens gaat doen, denk dan outside of the box. Niets is te gek.

Dit is een mooie tijd om je vriendelijkheid te uiten naar de mensen om je heen. Je bent een goede leider, maar je moet niet te veel controle in handen willen houden. Deze Nieuwe Maan is een mooie gelegenheid om andere carrièrekansen te overwegen.

Aspect Pluto

De Nieuwe Maan maakt een Conjunctie met de planeet Pluto. Deze planeet gaat over transformatie, macht en evolutie. Hierdoor zal er een intense energie in de lucht hangen. Het zal ons laten zien op welke gebieden we een transformatie door zullen moeten maken. Misschien heb je de behoefte om je terug te trekken. Dit is niet zo gek, aangezien je intense emoties kunt ervaren. Probeer niet te koppig te zijn.

De volgende Nieuwe Maan

De volgende Nieuwe Maan zal zich in het dierenriemteken Waterman bevinden. De Nieuwe Maan zal plaatsvinden op 11 februari 2021. Dit zal een luchtige energie met zich meebrengen, maar de energie zal niet zo ambitieus zijn als bij deze Nieuwe Maan. Vergeet dus niet om nu doelen te stellen voor de lange termijn.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie