De invloed van de Mercurius Retrograde in Waterman op je leven

Dit is hét moment om onopgeloste zaken met een oude geliefde op te lossen

astrologie op glamournl
Glamour

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Het nieuwe jaar begint gelijk met een hevige hobbel op de weg. Er is weer sprake van een Mercurius Retrograde. Misschien heb je de afgelopen twee weken al gemerkt dat er hier en daar wat mis ging met de technologie - dat zou wel eens hierdoor kunnen komen. De Retrograde begint op 30 januari en zal tot 21 februari 2021 duren.

Mercurius Retrograde

Mercurius, de planeet van communicatie, geest en intellect, gaat gemiddeld drie à vier keer per jaar in Retrograde. Tijdens zo'n Retrograde, die ongeveer drie weken duurt, zal er sprake zijn van technologische disfuncties en miscommunicatie. Belangrijke beslissingen worden afgeraden, evenals nieuwe contracten tekenen, nieuwe technologie kopen en aan (grote) nieuwe projecten beginnen. Kun je dit niet uitstellen? Zorg dan dat je alles extra goed controleert.

De Mercurius Retrograde is een goed moment voor innerlijke reflectie. Het is een periode om goed na te denken over je huidige situatie. Waar ga je heen met je leven? Ben je blij met de situatie zoals die nu is? Daarnaast is dit een mooie periode om oude zaken, relaties en emoties los te laten. Er is een kans dat bepaalde zaken die je vergeten bent weer naar boven komen drijven, evenals mensen uit je verleden. Als je onopgeloste zaken hebt met een oude geliefde, is dit nu een goed moment om het op te lossen.

Mercurius Retrograde 2021

Mercurius staat tijdens deze Retrograde in het dierenriemteken Waterman. Dit dierenriemteken gaat over revolutie, rebellie, technologie en vriendschappen. Tijdens deze Retrograde gaan we alles herzien wat bij dit dierenriemteken hoort. Er zal voornamelijk sprake zijn van bijvoorbeeld miscommunicatie met vrienden, collega’s en groepen mensen. Weggestopte drama kan terug naar de oppervlakte komen. Het zorgt er ook voor dat we anders gaan kijken naar hoe we informatie opnemen en hoe we het verwerken. Het beeld dat we hebben over onze toekomst zal hier en daar hoogstwaarschijnlijk veranderen. Welke dromen heb je al die tijd weggestopt? Welke wensen heb je op de lange termijn?

Waterman volgt niet de regels van de maatschappij. Probeer dus open te staan voor nieuwe ideeën en nieuwe manieren van communicatie of het verwerken van informatie. Aangezien Waterman zelf over technologie heerst, is het aannemelijk dat het op dit gebied allemaal niet zo vlot zal verlopen. Het is dan ook aan te raden om een back-up te maken en zo zorgvuldig mogelijk met je technologie om te gaan. We worden gevraagd om creatieve oplossingen te vinden. Waterman is een Vast Teken, dus koppigheid ligt op de loer. Samen met Waterman gaan de andere Vaste tekens Leeuw, Stier en Schorpioen de invloed van deze Retrograde het meeste voelen.

Volgende Mercurius in Retrograde

De volgende Mercurius in Retrograde zal plaatsvinden op 29 mei. De planeet Mercurius zal zich dan in het dierenriemteken Tweelingen bevinden. Deze Retrograde zal heftiger aanvoelen dan degene waar we nu in zitten, dus beschouw de komende periode als een soort voorbereiding op wat er allemaal nog gaat komen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie