Kreeft, Schorpioen of Vissen: alles wat je moet weten over de Watertekens in de astrologie

Alle eigenschappen van de drie Watertekens op een rij

daghoroscoop kreeft
Glamour / Karmijn Simons

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Intuïtief, emotioneel, gevoelig voor de energieën van andere mensen en sensitief. Die eigenschappen zijn kenmerkend voor het waterteken in de astrologie. Kreeft, Schorpioen en Vissen opgelet, want dit is jullie element.

Elementen

In de astrologie zijn er in totaal twaalf dierenriemtekens of zoals je ze kent: de sterrenbeelden. Om de 30 dagen (min of meer) verschuift de Zon weer een dierenriemteken verder. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerken en element. De dierenriemtekens kun je onderverdelen in vier groepen per element: de Vuurtekens (Ram, Leeuw, Boogschutter), de Aardetekens (Stier, Maagd, Steenbok), de Luchttekens (Tweelingen, Weegschaal, Waterman) en de Watertekens (Kreeft, Schorpioen, Vissen). Dit vertelt ons iets over de basis van de dierenriemtekens.

Kreeft (21 juni - 22 juli)

Kreeft is het vierde dierenriemteken met als natuurlijke heerser de Maan. Kreeft wordt gekenmerkt door vrouwelijke energie en is een Kardinaal dierenriemteken.

Kreeft is sensitief, emotioneel en gevoelig voor de energieën van anderen. Als ze in een kamer binnenkomt, weet ze vaak al hoe de andere mensen die in dezelfde ruimte zijn zich voelen. Ook bestaat er een kans dat ze paranormaal begaafd is. Ze weet in ieder geval meer dan de meeste mensen en er zijn dingen die anderen niet zien, horen, ruiken of voelen. Ze kan hierdoor snel overweldigd raken en zal zich sneller terugtrekken. Kreeften worden beheerst door de Maan, dus ze zijn net zo veranderlijk als de zee zelf. Het ene moment is ze open en komt ze uit haar schelp en het andere moment slaat ze haar scharen uit en trekt ze zich terug. Dit dierenriemteken wordt ook wel gezien als de moeder van de dierenriem en is echt een familiemens. Familie is haar basis, haar veiligheid en geluk evenals haar vrienden en haar thuis. Ze is erg gastvrij en deelt haar liefde voor koken graag met anderen. Verder heeft ze een ongelofelijke fantasie en onvoorwaardelijke liefde.

Als ze niet lekker in haar vel zit of zich niet veilig voelt, kan ze chagrijnig en hard zijn. Hier neemt ze iedereen in haar omgeving in mee. Ze moet leren om wat vaker uit haar schaal te komen en om zichzelf te laten zien. Verder moet Kreeft leren om naar haar intuïtie te luisteren en om met de Maan te leven.

Schorpioen (23 oktober - 21 november)

Schorpioen is het achtste dierenriemteken, met als natuurlijke heerser de planeet Pluto. Dit teken wordt gekenmerkt door vrouwelijke energie. Schorpioen is een Vast dierenriemteken.

Schorpioen is intensief en spiritueel. Schorpioenen gaan graag de diepte in en hebben zelf ook vele mysteries. Ze zijn gepassioneerd in wat ze doen en kunnen mysterieus overkomen. Dit dierenriemteken is een echte onderzoeker en is vaak geïnteresseerd in de wetenschap, psychologie of het occultisme. Als ze zich genoeg verdiept in spiritualiteit, kan ze een echte alchemist worden. Haar emoties zijn intens en ze is transformatief. Schorpioen is een geweldige vriend die altijd voor je klaarstaat. Ze helpt je om buiten je comfortzone te stappen en om je grenzen te verleggen. Een avondje uit met de Schorpioen kan wel eens een heel avontuur worden. Ze ziet magie in dingen die andere mensen niet zien. Ook zijn ze erg trouw en bewaart ze geheimen als geen ander. Ze straalt seksualiteit uit en heeft een mystieke energie om zich heen hangen.

Vergis je niet in een Schorpioen; als ze boos is, vergeet en vergeeft ze niet, ook al lijkt dat misschien wel zo. Als ze zich slecht voelt, neemt ze chaos met zich mee waar ze komt. Ze kan bezitterig en jaloers worden. Ze moet leren om met haar angsten en emoties om te gaan, anders kan ze er in verdrinken. Verder moet de Schorpioen leren om dingen los te laten en om moedig te zijn. Door te ontspannen kan ze zichzelf volledig omarmen.

Vissen (19 februari - 20 maart)

Vissen is het twaalfde dierenriemteken en daarbij ook gelijk het laatste. De natuurlijke heerser van Vissen is de planeet Neptunus en ook dit teken wordt gekenmerkt door vrouwelijke energie. Daarnaast is Vissen een Beweeglijk dierenriemteken.

Vissen is empathisch en een dromer. Ze is vriendelijk, heeft onvoorwaardelijke liefde in zich en inspireert de mensen in haar buurt. Ze kan mensen vergeven als geen ander. Dit dierenriemteken voelt wat iedereen voelt en neemt het in zich op. Hierdoor kan ze zich snel aanpassen aan de energie en gaat ze met de stroom mee. Ze zorgt ervoor dat andere mensen zich gehoord en gezien voelen. Vissen is iedereens vriend en laat niemand buiten de boot vallen. Aan anderen laat ze zien hoe je kwetsbaar moet zijn en hoe je liefde moet geven. Ze is creatief en ze ademt spiritualiteit. Dit kan ze ook aan andere mensen meegeven. Als je niet weet hoe je met je hogere zelf een connectie moet maken, ga dan naar Vissen voor advies. Af en toe ontsnapt ze naar haar eigen droomwereld als het allemaal even teveel wordt. Het is belangrijk dat je haar eigen ruimte respecteert wanneer ze het nodig heeft. Ze kan haar rust vinden door te mediteren.

Dit dierenriemteken moet leren om met beide voeten op de grond te blijven staan. Er moet een balans komen tussen haar materiële wereld en de spirituele wereld waar zij zich in bevindt. Escapisme kan een valkuil voor dit dierenriemteken zijn. Ze moet leren grenzen te stellen en om voor zichzelf op te komen. Vissen moet zich realiseren dat ze goed is zoals ze is en dat ze voor niemand hoeft te veranderen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie