Ram, Leeuw en Boogschutter: alles over de Vuurtekens in de astrologie

Alle eigenschappen van de drie Vuurtekens op een rij

daghoroscoop boogschutter
Glamour

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Spontaan, enthousiast en energiek, die eigenschappen zijn kenmerkend voor het Vuurteken in de astrologie. Ram, Leeuw en Boogschutter opgelet, want dit is jullie element. Benieuwd naar de eigenschappen die bij de Vuurtekens horen? Lees gauw verder.

Elementen

In de astrologie zijn er in totaal twaalf dierenriemtekens of zoals je ze kent: de sterrenbeelden. Om de 30 dagen (min of meer) verschuift de Zon weer een dierenriemteken verder. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerken en element. De dierenriemtekens kun je onderverdelen in vier groepen per element: de Vuurtekens (Ram, Leeuw, Boogschutter), de Aardetekens (Stier, Maagd, Steenbok), de Luchttekens (Tweelingen, Weegschaal, Waterman) en de Watertekens (Kreeft, Schorpioen, Vissen). Dit vertelt ons iets over de basis van de dierenriemtekens.

Ram (21 maart - 19 april)

Ram is het eerste dierenriemteken met als natuurlijke heerser de planeet Mars. Ram wordt gekenmerkt door mannelijke energie en is een Kardinaal dierenriemteken.

Ram is zelfverzekerd, een echte leider en neemt graag het initiatief. Hij kan snel beslissingen nemen en doet dit altijd met opgeheven hoofd. Dit dierenriemteken onderneemt graag actie en gaat achter elk project aan. Als er kansen op zijn pad komen, dan gaat hij daar maar al te gretig achteraan. Verder is Ram eerlijk en recht door zee. Je weet precies wat ze van iets vinden of waar ze mee zitten. Door deze kwaliteiten die gepaard gaan met moed en nieuwsgierigheid, inspireren Rammen de mensen om hun heen. Hierdoor zijn ze goede ondernemers. Dit dierenriemteken heeft iets jeugdigs bij zich dat andere tekens niet hebben. Met zijn enthousiasme ontdekt hij zijn omgeving en de rest van de wereld. Het is niet voor niets het eerste dierenriemteken.

Ram is daarnaast impulsief. Impulsiviteit kan soms lonend zijn, maar het kan ook een valkuil zijn die je in eerste instantie niet ziet. Als de Ram uit evenwicht raakt, dan kan hij arrogant of zelfs dominant worden. Rammen moeten leren dat het ook belangrijk is om naar andermans meningen te luisteren. Niemand hoeft altijd alles maar alleen te doen, dus een Ram ook niet.

Leeuw (23 juli - 22 augustus)

Leeuw is het vijfde dierenriemteken, met als natuurlijke heerser de Zon. Dit teken wordt gekenmerkt door mannelijke energie. Leeuw is een Vast dierenriemteken.

Leeuw is de entertainer, één van de creatievere dierenriemtekens en het is degene die anderen kan inspireren. Als hij een kamer binnen komt lopen, licht deze letterlijk op. De Leeuw heeft een enorm hart en is loyaal voor de mensen die dichtbij hem staan. Dit dierenriemteken heeft er geen moeite mee om zichzelf te uiten en zoekt graag de spotlight op. Aandacht is iets wat Leeuwen willen en waar ze bekend om staan, maar er is iets wat ze nog liever willen; gezien worden voor wie ze werkelijk zijn. Net zoals Ram is de Leeuw enthousiast, maar hij heeft ook humor en een bepaalde speelsheid in zich. Hij heeft de kracht om een glimlach op iemands gezicht te toveren. Verder kan een Leeuw ervoor zorgen dat mensen aangespoord worden om weer plezier te maken. Genieten van het leven is iets waar dit dierenriemteken voor staat.

Een valkuil van de Leeuw is ijdelheid in combinatie met opschepperij. Hij moet leren dat hij zich niet anders voor hoeft te doen dan wie hij werkelijk is. Ze kunnen hun trots in de weg laten komen van de dingen die echt belangrijk zijn. Soms moet de Leeuw leren om zijn eigen gevoelens en behoeftes opzij te zetten om andere te helpen.

Boogschutter (22 november - 21 december)

Boogschutter is het negende dierenriemteken met als natuurlijke heerser de planeet Jupiter. Dit teken wordt gekenmerkt door mannelijke energie. Daarnaast is Boogschutter een Beweeglijk dierenriemteken.

Boogschutter is de avonturier, de filosoof en leraar die je laat zien dat je door ervaring nieuwe dingen kan leren. Dit dierenriemteken is van nature altijd positief en dit draagt hij ook over op andere mensen. De vrijheid die hij heeft is wat andere mensen aanspreekt. Hij kan niet op een plek blijven en dat is juist een kracht die niet snel gezien wordt door andere mensen. Boogschutter is vaak geïnteresseerd in religie, filosofie, andere landen en andere culturen. Hij wil graag nieuwe inzichten opdoen en wijsheden leren, omdat hij dit ook met anderen wil delen. Verder houdt Boogschutter zijn meningen zeker niet voor zich. Hij deelt dit maar al te graag met andere mensen en dat kan ze soms afschrikken. Het is zijn doel om te blijven zoeken totdat hij heeft gevonden wat hij nodig heeft. Door zich te blijven verdiepen bereikt Boogschutter zijn hoogste potentieel.

Boogschutter kan door zijn enthousiasme in situaties terechtkomen die hij in eerste instantie niet had voorzien. De constante behoefte om niet stil te zitten kan ook een valkuil worden als hij niet leert om zich op een plek te vestigen. Meditatie zou een goede manier zijn voor Boogschutter om achter bepaalde waarheden te komen die niet met het blote oog te zien zijn.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie