Stier, Maagd en Steenbok: alles over de Aardetekens in de astrologie

Alle eigenschappen van de drie Aardetekens op een rij

steenbok daghoroscoop
Glamour / Karmijn Simons

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Stabiel, geduldig en praktisch. Die eigenschappen zijn kenmerkend voor het aardeteken in de astrologie. Stier, Maagd en Steenbok opgelet, want dit is jullie element.

Elementen

In de astrologie zijn er in totaal twaalf dierenriemtekens of zoals je ze kent: de sterrenbeelden. Om de 30 dagen (min of meer) verschuift de Zon weer een dierenriemteken verder. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerken en element. De dierenriemtekens kun je onderverdelen in vier groepen per element: de Vuurtekens (Ram, Leeuw, Boogschutter), de Aardetekens (Stier, Maagd, Steenbok), de Luchttekens (Tweelingen, Weegschaal, Waterman) en de Watertekens (Kreeft, Schorpioen, Vissen). Dit vertelt ons iets over de basis van de dierenriemtekens.

Stier (20 april - 20 mei)

Stier is het tweede dierenriemteken met als natuurlijke heerser de planeet Venus. Stier wordt gekenmerkt door vrouwelijke energie en is een Vast dierenriemteken.

Stier is een traag dierenriemteken dat onder de invloed van Venus intens kan genieten van de mooie dingen van het leven. Denk aan heerlijke kaarsen of een lekker gerecht dat al haar zintuigen prikkelt. Stieren zijn over het algemeen geduldige personen die er ook voor zorgen dat de mensen om hen heen geaard worden en praktisch kunnen nadenken. Dit dierenriemteken is creatief, vooral op het gebied van koken en tuinieren. Ze hebben van jongs af aan een speciale connectie met de natuur, die andere dierenriemtekens niet hebben. Verder is ze sensueel en kan ze al veel voldoening halen uit aanraking. Ruimte is belangrijk voor dit dierenriemteken. Ze uit haar creativiteit in combinatie met haar behoefte aan ruimte in een luxe geordend huis dat zorgvuldig ingericht is op haar manier. Het is een krachtig dierenriemteken dat anderen rust kan brengen. Ze herinnert ons eraan dat het oké is om soms even stil te zijn en niets te doen.

Stier moet leren erkennen dat veiligheid niet in de materiële zaken zit. Ze moet leren dat dat gevoel van waarde en veiligheid al binnen in haar zit. Verder kan ze enorm koppig zijn en blijft ze standvastig bij haar eigen mening of standpunt. Dit kan nogal wat turbulentie opleveren met de mensen om haar heen.

Maagd (23 augustus - 22 september)

Maagd is het zesde dierenriemteken, met als natuurlijke heerser de planeet Mercurius. Dit teken wordt gekenmerkt door vrouwelijke energie. Maagd is een Beweeglijk dierenriemteken.

Maagd is een analytisch dierenriemteken dat onder de invloed van Mercurius veel informatie kan vergaren en door kan geven aan anderen. Ze is kritisch, maar vooral naar zichzelf toe. Het is één van de meest loyale dierenriemtekens. Ze is bereid om alles te doen voor iemand als diegene hulp nodig heeft. Dienstbaarheid is iets waar zij haar waarde in legt. Dit dierenriemteken lost de moeilijkste problemen op en is niet bang om de uitdaging aan te gaan. Diepe en moeilijke gesprekken voeren kan zij goed en ze is vaak emotioneler dan dat mensen denken. Met haar oog voor detail kan ze een andere laag in iemands leven aan het licht brengen. Praten is een van haar manieren om zichzelf te uiten en om anderen te helpen. Ze heeft een manier met woorden die anderen niet hebben. Verder is haar geest altijd bezig en kan ze in de moeilijkste situaties helder blijven denken. Ze verbaast de mensen om haar heen keer op keer met haar enorme liefde en opmerkzaamheid.

Maagd moet leren om een goede balans te vinden tussen de fysieke wereld en de spirituele wereld. Spiritualiteit kan dit dierenriemteken helpen om zichzelf volledig te accepteren en analyseren. Verder moet ze uitkijken dat ze niet té perfectionistisch wordt. Dit kan ervoor zorgen dat ze het tegen de mensen om haar heen gaat gebruiken.

Steenbok (22 december - 19 januari)

Steenbok is het tiende dierenriemteken met als natuurlijke heerser de planeet Saturnus. Dit teken wordt gekenmerkt door vrouwelijke energie. Daarnaast is Steenbok een Kardinaal dierenriemteken.

Steenbok is een traditioneel dierenriemteken dat onder de invloed van Saturnus traditionaliteit en status belangrijk vindt. Ze zijn traag en vaak laatbloeiers, maar dat betekent niet dat ze nooit zullen bloeien. Familie is belangrijk voor hen en het ‘huisje-boompje-beestje’ concept spreekt Steenbokken aan. Het zijn harde werkers en het is iets wat ze ook het liefste doen. Hoog op de sociale ladder klimmen is iets waar ze hun hele leven naar streven. Steenbok is ambitieus en zal er alles aan doen om haar doelen te bereiken. Verder weet ze dat de goede dingen tijd kosten, dus iets overhaasten zul je een Steenbok niet snel zien doen. Ze heeft een goed gevoel voor ritme dat zich vaak uit in muziek of humor. Dit dierenriemteken is eerlijk als geen ander. Haar vastberadenheid gaat haar ver brengen in dit leven. Steenbok is als het ware de bouwsteen van de dierenriemtekens en de maatschappij.

Steenbok moet leren dat er nog een groter plaatje voor haar neus ligt. Door haar natuurlijke gave om een leider te zijn kan ze daar soms in doorslaan of zelfs arrogant worden. Ze moet leren om haar emoties niet te verdringen, maar juist om ze uit te spreken. De controle loslaten vindt Steenbok moeilijk, maar dat is wel iets wat ze af en toe mag doen om zichzelf niet te verliezen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie