Dit is de invloed van de Nieuwe Maan in Ram op je leven

Deze Nieuwe Maan brengt extra heftige energie met zich mee

maan, astrologie, planeet, nieuwe maan
Glamour

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Wat een energie! Op maandag 12 april staat de Maan weer in haar eerste fase, de zogeheten Nieuwe Maan. Om 04:30 uur bereikt ze haar hoogtepunt. Dit is de eerste Nieuwe Maan van het nieuwe astrologische jaar dat begonnen is tijdens het begin van het Ramseizoen.

Nieuwe Maan in Ram

De Nieuwe Maan staat in het eerste dierenriemteken. Ram heeft als element Vuur en vraagt ons nu om actie te ondernemen. Omdat dit de allereerste Nieuwe Maan is sinds het begin van het astrologische nieuwe jaar, is dit een goed moment om een plan te bedenken voor de komende twaalf maanden. Waar wil je zijn over een jaar? Wat zijn je doelen en wensen? Maak eventueel een vision board om het gehele plaatje te zien. Wees niet bang om groots te denken en om uit je comfortzone te gaan. Houd jezelf vooral niet klein. Door dapper te zijn bereik je met deze energie grootse dingen.

Algemene thema Nieuwe Maan

Deze Nieuwe Maan brengt enorm veel energie met zich mee. Je hebt dit hoogstwaarschijnlijk ook al gemerkt. Misschien kan je helemaal niet slapen of ben je alweer wat meer gaan sporten. Daarnaast zorgt deze energie ook voor nieuwe ideeën en actie voor het ondernemen van nieuwe projecten. Als je iets nieuws wil beginnen, dan is dit zeker het moment om het te gaan uitwerken. Ram is snel en dit ga je ook merken in je manifestaties.

Verder vraagt de Nieuwe Maan je om je op jezelf te focussen. Maak jezelf blij en geniet van het moment. Wat heb jij nu nodig? Geef jezelf een make-over of zeg ‘ja’ op een kans die je aangeboden krijgt. Spontaniteit loont ons soms op manieren die we zelf niet hadden durven dromen. Vergeet daarnaast ook niet om lol te hebben. Ram heeft een soort kinderlijke energie; de Maan vraagt je om een connectie te maken met je innerlijke kind. Wat deed je vroeger waar je veel lol uit haalde?

Stap in je eigen kracht en herinner jezelf eraan wie je bent. Je zelfverzekerdheid gaat je ver brengen. Laat alle twijfels los en ga lekker manifesteren wat je echt wil en wie je werkelijk wil worden. Houd jezelf niet tegen door ook in de dagelijkse sleur te blijven zitten. Het mag best af en toe weer een beetje anders. Je bent niet meer dezelfde persoon die je drie maanden geleden was. Groei en ontwikkeling zijn belangrijk.

Aspect Conjunctie

Tijdens deze Nieuwe Maan is er sprake van een aantal Conjuncties. De Zon, Maan, Mercurius en Venus staan allemaal binnen 10 graden bij elkaar. Ook staan al deze hemellichamen en planeten in het dierenriemteken Ram. Hierdoor zal de energie van Ram meer dan aanwezig zijn. Creatief denken en jezelf uiten door middel van spraak zijn nu grote thema’s. Kijk wel uit dat je niet té recht voor z’n raap bent. Chiron vraagt je om open te staan voor transformatie. Ben je jezelf wel aan het helen op de manier die nodig is? Verder gaat al deze energie over jouw als individu. Wie ben jij? Wat is jouw waarheid?

Volgende Nieuwe Maan

De volgende Nieuwe Maan zal plaatsvinden op 11 mei. De maan bevindt zich dan in het dierenriemteken Stier. Dit brengt een rustigere energie met zich mee dan de energie die we nu meemaken. Vergeet tot die tijd niet gebruik te maken van de snelle energie van Ram!


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie