Van Too Good To Go tot Thuisgekookt: met deze apps bespaar je geld op je boodschappen

En voorkom je ook nog eens voedselverspilling

Ik woon samen met twee huisgenoten en toch lijkt het soms alsof ik voor een gezin van zes kook. Ook schrik ik regelmatig van het totaalbedrag op mijn boodschappenlijstje. En dat terwijl ik wel iedere week trouw de folder van de supermarkt op de hoek doorspit. Ik kan vooropstellen dat ik dus dagelijks faal in bewust boodschappen doen en besparen op boodschappen al helemaal iets is waar ik slecht in blijk te zijn. En daar moet verandering in komen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Besparen op je boodschappen

Een tijdje terug tipte een vriendin van mij de app Too Good To Go. Hierbij kun je bij aangesloten supermarkten, hotels of restaurants een zogeheten Magic Box ophalen. Dit is overgebleven eten dat die dag niet meer verkocht kan worden, maar jij wel voor een prikkie kunt komen ophalen. Moeilijke eter? Dan is dit misschien wat lastiger. De Magic Box heeft zijn naam te danken aan het feit dat het een verrassing is wat je kunt komen ophalen.

Gelukkig zijn er naast Too Good To Go nog veel meer apps die voedselverspilling helpen tegen te gaan én jou laten besparen op je boodschappen. Een win-win situatie, lijkt ons zo.

 1. Thuisgekookt
  Thuisgekookt bestaat uit een community van thuiskoks, samenwerkingspartners en mensen die graag eten afhalen. Ben jij handig in de keuken? Dan kun je aangeven wat je gaat koken, hoeveel het kost en hoe laat het opgehaald kan worden. Ideaal voor mensen die alleen wonen. In de supermarkt is het namelijk vaak lastig om ingrediënten te kopen voor een eenpersoonsmaaltijd, waardoor je vaak allerlei restjes overhoudt. Met Thuisgekookt heb je dit probleem niet meer en scheelt het je ook nog eens een sessie in de keuken.

 2. No Food Wasted
  Ik ben dol op 35% procent korting-stickers in de supermarkt. Jij ook? Dan is de app No Food Wasted iets voor jou. Hier hun kun je zien welke producten de houdbaarheidsdatum naderen en dus zijn afgeprijsd. Perfect voor als je nog niet weet wat je 's avonds op tafel wil zetten. Overigens kunnen veel producten een dag na de houdbaarheidsdatum ook nog genuttigd worden.

 3. Foodbattle
  Deze app is een initiatief van Milieu Centraal en gelanceerd om minder voedsel te verspillen. In de app kun je een dagboek bijhouden waarin je noteert hoeveel eten je weggooit. Vervolgens krijg je tips die je helpen om dit te voorkomen. Met resultaat. Volgens EcoWijs verspillen gebruikers na drie weken al twintig procent minder voedsel dan ze voorheen deden.

 4. Olio
  Deze app brengt niet alleen de buurt bij elkaar maar brengt je ook in contact met lokale ondernemingen. Shop local, dus. Dat is heel belangrijk in deze tijd. Met Olio kun je onder andere boodschappen die je buren houden overkopen, maar ook overgebleven brood bij de bakker halen. De app is overigens niet alleen voor etenswaren. Heb je bijvoorbeeld nog een huishoudartikel thuis liggen dat je niet gebruikt, dan kun je ook dit soort dingen in de app aanbieden. Lekker duurzaam!

 5. ResQ
  Deze app werkt eigenlijk hetzelfde als Too Good To Go. Ook hier vind je maaltijden en kleine hapjes van restaurants en lunchrooms die niet meer verkocht kunnen worden en jij dus voor een prikkie kan komen ophalen.

 6. Slim Koken
  Slim Koken is een app van Het Voedingscentrum. In deze app krijg je eindeloos slimme koop-, kook- en bewaartips. Dit doen ze door middel van een handige (week)menuplanner en een soort digitale koelkast. In deze koelkast sla je overgebleven ingrediënten op, wat Slim Koken voor jou tot een nieuw gerecht omtovert.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Money Talk