Tweelingen, Weegschaal en Waterman: alles over de Luchttekens in de astrologie

Alle eigenschappen van de drie Luchttekens op een rij

daghoroscoop tweelingen
Glamour / Karmijn Simons

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Intellectueel, sociaal en nadenkend. Die eigenschappen zijn kenmerkend voor het luchtteken in de astrologie. Tweelingen, Weegschaal en Waterman opgelet, want dit is jullie element.

Elementen astrologie

In de astrologie zijn er in totaal twaalf dierenriemtekens of zoals je ze kent: de sterrenbeelden. Om de 30 dagen (min of meer) verschuift de Zon weer een dierenriemteken verder. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerken en element. De dierenriemtekens kun je onderverdelen in vier groepen per element: de Vuurtekens (Ram, Leeuw, Boogschutter), de Aardetekens (Stier, Maagd, Steenbok), de Luchttekens (Tweelingen, Weegschaal, Waterman) en de Watertekens (Kreeft, Schorpioen, Vissen). Dit vertelt ons iets over de basis van de dierenriemtekens.

Tweelingen (21 mei - 20 juni)

Tweelingen is het derde dierenriemteken met als natuurlijke heerser de planeet Mercurius. Tweelingen wordt gekenmerkt door zowel vrouwelijke als mannelijke energie en is een Beweeglijk dierenriemteken.

Tweelingen is het dierenriemteken dat sociaal, communicatief en intellectueel is. Ze hebben een enorme geest die eigenlijk bijna altijd wel onrustig is. Het zijn goede gesprekspartners, aangezien ze situaties vanuit verschillende perspectieven bekijken. Ze zijn niet voor niets heel goed in debatteren. Dit dierenriemteken is enorm levendig en heeft een enthousiasme voor het leven. Haar geest is snel en ze heeft veel informatie in zich. Ze doet altijd graag kennis op en is altijd wel met haar neus in de boeken te vinden. Mensen met het sterrenbeeld Tweelingen hebben vaak een grote groep vrienden. Dit dierenriemteken kan goed netwerken en leert ons om onze geest te verruimen. Nieuwsgierigheid is iets wat ze ver gaat brengen in het leven.

Tweelingen moet uitkijken dat mensen hen niet letterlijk gaan zien als twee verschillende personen. Ze moeten leren om een connectie te vinden tussen hun geest en hart. Omdat hun geest op volle toeren draait, vergeten ze nog eens om naar hun hart te luisteren. Ze moeten leren rust te vinden en om niet constant door te blijven gaan. Verder kunnen ze moeite hebben om liefdesrelaties aan te gaan, omdat ze zich snel vervelen.

Weegschaal (23 september - 22 oktober)

Weegschaal is het zevende dierenriemteken met als natuurlijke heerser de planeet Venus. Weegschaal wordt gekenmerkt door mannelijke energie en is een Kardinaal dierenriemteken.

Weegschaal is de echte charmeur onder alle dierenriemtekens. En niet alleen in de liefde, hij is een vriend voor het leven. Weegschalen houden niet van discussiëren, dus zullen ook niet snel een discussie aangaan. Ze zien altijd alle kanten van het verhaal en kiezen zelden een kant. Hierdoor kunnen ze ook vaak tussen discussies in zitten. Weegschaal oordeelt niemand zonder eerst het gehele verhaal te kennen. Dit dierenriemteken is creatief en kan de schoonheid van het leven meer dan waarderen. Weegschalen kunnen hier niet alleen van genieten, maar vinden hierdoor ook ontspanning. Dit draagt bij aan de balans waar ze hun hele leven naar op zoek zijn. Weegschalen zijn zelf ook echte kunstenaars, zowel echte schilders als muzikanten. Ze zoeken niet alleen balans voor zichzelf, maar willen dit ook graag doorgeven aan anderen. Verder houden ze van romantiek en liefde. Wat niet zo gek is, aangezien de heersende planeet Venus is.

Weegschalen moeten leren keuzes te maken. Omdat ze altijd alle kanten zien, zijn ze bij keuzes maken ook altijd aan het wikken en wegen. Verder mag dit dierenriemteken leren om duidelijke grenzen op te stellen. Ze vinden het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen mensen, omdat ze zo confrontaties uit de uit de weg gaan. Alleen, altijd ‘ja’ zeggen is ook niet goed.

Waterman (20 januari - 18 februari)

Waterman is het elfde dierenriemteken met als natuurlijke heerser de planeet Uranus. Waterman wordt gekenmerkt door mannelijke energie en is een Vast dierenriemteken.

Waterman is de rebel onder alle dierenriemtekens. Het is de revolutionair die opkomt voor de minderheden in de maatschappij en die er ook daadwerkelijk voor zorgt dat er bepaalde zaken veranderen. Watermannen zijn uniek en houden van mensen die zelf uniek zijn en anders zijn dan de rest. Ze hebben ideeën die anderen niet hebben en het zal je verbazen met wat voor nieuwe projecten ze komen. De Waterman kijkt anders naar de wereld dan de rest van de dierenriem. Hierdoor is het lastig om een discussie met hem te winnen. Dit dierenriemteken heeft enorm veel liefde voor de mensheid en bevindt zich het liefst in een groep mensen. Hierdoor heeft hij de gave om verschillende mensen te verbinden. Vrienden zijn belangrijk voor hem, meer zelfs dan de liefde. Daarnaast vindt Waterman vrijheid enorm belangrijk. Je kan dit dierenriemteken niet vastbinden of dingen opleggen. Verder zijn Watermannen enorm creatief en inspireren ze mensen waar ze ook gaan en staan.

Waterman moet leren om niet de grenzen op te zoeken als hij uit evenwicht is. Hierdoor kan hij mensen afschrikken en erg koppig zijn. Ook mag hij leren om af en toe zijn focus te verschuiven naar zijn eigen persoonlijke relaties. Hij is een onvoorspelbaar individu die vele mensen moeilijk te peilen vinden.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie