Ontmoet RANI, de empowering zangeres die Nederland nodig heeft

Geloof ons maar, deze powervrouw is er eentje om in de gaten te houden

rani
Sascha Luna Esmail

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met RANI.

Ken je RANI al? Ze maakte op 17-jarige leeftijd samen met dj Sam Feldt de wereldwijde hit Post Malone, heeft een stem waar je u tegen zegt en is zonder twijfel een artieste van internationaal kaliber. RANI's muziek gaat over gelijkheid, inclusiviteit en zelfliefde - herkenbare onderwerpen voor velen. Haar boodschap is: omarm jezelf. "You are a beautiful work in progress," zegt ze zelf. Met andere woorden: deze empowering zangeres is precies wat Nederland nodig heeft.

RANI brengt binnenkort haar debuutalbum uit en vertelt aan Glamour alles over haar leven en haar muziek. Van de betekenis achter haar herkenbare teksten tot de manier waarop haar carrière van de grond is gekomen (geloof het of niet: het begon met een Insta DM!); lees mee!

Zangeres RANI

De 21-jarige artieste heet eigenlijk Shannon Rani. Haar tweede naam heeft een mooie betekenis, zo legt ze uit: "Rani betekent 'koningin' in het Hindoestaans. Het is de naam van mijn oma." Dat de term 'koningin' van toepassing is op RANI, wordt duidelijk uit haar verhaal. "Ik begon met zingen op mijn zesde," vertelt ze. "Rond mijn zestiende hoorde ik het liedje I Need You van Olaf Blackwood dat hij samen met Armin van Buuren had uitgebracht. Ik vond hem zo goed, dat ik hem een berichtje stuurde op Instagram."

Het begin van RANI's carrière

RANI vertelt dat Olaf haar eigen Insta checkte naar aanleiding van haar DM en dat hij RANI's stem ook heel mooi vond. "Zo hebben we contact gehouden. Ik vroeg uiteindelijk of hij het leuk vond om een keertje samen te zingen, en dat wilde hij wel. "Hij was in Nederland voor het concert met Armin van Buuren en hij nodigde me uit om ook te komen. Daar vroeg hij of ik die zomer met mijn vader naar Amerika wilde komen om muziek met hem op te nemen, en dat heb ik gedaan." Dit bleek het begin van RANI's muziekcarrière te zijn. "Ik ben tien dagen met hem de studio in gegaan. En via hem ben ik in Nederland bij een publisher beland."

Wat volgde, waren een hoop toffe samenwerkingen met onder anderen Sam Feldt, Martin Jensen en Sunnery James & Ryan Marciano. "Het coolste dat ik tot nu toe heb meegemaakt, is dat ik in The O2 arena in Londen stond. Ik trad samen met Sam Feldt op voor een overvol stadion. Vóór ons was The Script, en na ons waren Sam Smith en Harry Styles te zien. En ik dacht: sta ik hier nou serieus tussen?!"

RANI's debuutalbum

Vorig jaar maakte RANI haar debuut als soloartieste met het nummer Love For Me. "Deze muziek is anders dan wat mensen van me gewend zijn. Dit is nu veel meer míj. Het is het genre dat ik het vetst vindt - namelijk R&B en pop - en de verhalen zijn helemaal persoonlijk."

In haar single Knock You Down zingt RANI over haar eigen weg naar zelfliefde. "Het nummer gaat over mijn onzekerheden. Ik ben opgegroeid in Heerhugowaard, waar ik één van de weinige mensen van kleur was. Ik realiseer me nu dat ik graag anders wilde zijn dan ik was. Ik probeerde me aan te passen aan mijn vriendinnen en aan hoe zij eruitzagen. Later heb ik geleerd dat ik mooi ben zoals ik ben. Dat is een proces."

Wat RANI wil bereiken met haar muziek? "Ik wil de boodschap overbrengen dat het als mens heel normaal is om gevoelig te zijn. Je kunt je soms heel erg alleen voelen, maar ik wil anderen laten weten dat ze niet alleen zijn. Ik zou willen dat iedereen die naar mijn muziek luistert zoiets heeft van: ik mag zijn wie ik ben en ik ben mooi zoals ik ben."

RANI - Sugar Rush

Goed nieuws: na EP3 en EP9 komt RANI met een derde EP: EP6! En wij mogen exclusief bekendmaken hoe dit nummer heet en wanneer je van RANI's nieuwe release kunt genieten. Komt-ie: RANI's nieuwe hit heet Sugar Rush en je kunt 'm vanaf vrijdag 4 juni luisteren via onder andere Spotify.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Benieuwd naar RANI's nummers en haar eigen muzieksmaak? Check hier 'RANI's playlist op Spotify.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur