Dit zijn de leukste terrassen van Maastricht

Getipt door Maastrichtenaren, mét prachtig uitzicht en heerlijke hapjes en drankjes

beautiful young woman looking away while drinking coffee sitting at sidewalk cafe
Oscar WongGetty Images

Het hoge woord is eruit: de terrassen zijn vanaf 28 april éindelijk weer geopend. Dan wel met de nodige maatregelen. Zo zullen de terrassen alleen van 12:00 uur tot 18:00 uur open zijn, mag je met maximaal twee mensen aan een tafel zitten als je niet uit hetzelfde huishouden komt én is een reservering maken verplicht. Al deze maatregelen mogen de pret natuurlijk niet drukken. Daarom hebben we de leukste terrassen van Maastricht voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij precies waar je de komende weken een reservering moet maken. Komen ze!

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De leukste terrassen in Maastricht

 1. Cinq
  Gevalletje I came here for the view, én voor de wijn. Cinq heeft een prachtige locatie, met uitzicht op de Maas. Het restaurant wordt geprezen om haar goede wijn en heerlijke gerechten.
 2. Café Sjiek
  Sjiek is mich dat! Het terras van Café Sjiek is gelegen in het historische stadspark van Maastricht. Je vertoeft op een mooie plek tussen de bomen, terwijl het zonnetje door het bladerdek schijnt. Let op: dit terras is niet open wanneer het regent.
 3. Buitengoed Slavante
  Dit Grand-Café ligt op een berg - met het uitzicht zit het dus wel goed. Buitengoed Slavante is gebouwd in 1846, wat voor een historische feel zorgt. De perfecte tussenstop voor een wandeling, de omgeving is prachtig.
 4. Café Zuid
  Voor een groot terras met uitzicht op de Maas, moet je hier wezen. Je kunt bij Café Zuid vertoeven in alle weersomstandigheden, want het terras is gedeeltelijk overdekt. Extra tip: je hebt hier de lekkerste cocktails (en de keuze is reuze).
 5. Taverna La Vaca
  Waan je op vakantie dankzij de gevarieerde keuken van Taverna La Vaca. Zij zelf beschrijven het als "een trektocht langs de kustlijn van Zuid-Europa. Genieten van gerechten uit de Turkse, Griekse, Italiaanse, Franse, Spaanse en Portugese keuken."
 6. Coffeelovers
  Voor de echte koffieliefhebbers onder ons. Deze espressobar ligt op het mooie Plein 1992. Je komt er voor goeie koffie, een klein hapje en het is heerlijk zitten op het comfortabele terras.
 7. De Brandweerkantine
  Dit restaurant (mét mooi terras) heet niet voor niets De Brandweerkantine: vroeger was dit een Brandweerkazerne. Inmiddels krijg je er lekkere hapjes voor fijne prijzen. Je kunt ook nog steeds take away bestellen.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Cultuur