Coronamaatregelen worden opnieuw versoepeld: dít gaat er allemaal veranderen na 19 mei

Er is echter wel sprake van een zogeheten 'noodrem'

Nadat de datum rondom het versoepelen van de coronamaatregelen een week werd verschoven, werden Mark Rutte en Hugo de Jonge gisteren weer opgetrommeld voor een persconferentie. Hoewel de coronabesmettingen en ziekenhuisopnames nog hoog zijn, is er wel een kleine daling te zien. En dus is het tijd voor stap twee in het versoepelen van de coronamaatregelen. Zolang de daling blijft doorzetten, gaan de versoepelingen op woensdag 19 mei in. Side note: het demissionair kabinet besluit op maandag 17 mei of de versoepelingen daadwerkelijk doorgevoerd kunnen worden.

Versoepelen coronamaatregelen

  1. Binnen sporten
   Sportscholen, zwembaden en andere binnensportlocaties gaan weer open. Wel geldt er een maximum van dertig personen per ruimte en moet er te allen tijde 1,5 meter afstand worden gehouden. Er mag individueel of met maximaal twee personen (en een trainer) worden gesport. Een mondkapje is verplicht in binnenruimtes, maar mag af tijdens het sporten.


  2. Buiten sporten (groepen)
   Buiten sporten in groepsverband
   mag met maximaal dertig personen en er moet te allen tijde 1,5 meter afstand worden gehouden.


  3. Terrassen langer open
   De terrassen mogen open vanaf 06:00 uur 's ochtend tot 20:00 uur 's avonds
   . Er mogen maximaal vijftig personen op het terras zitten. Maximaal twee personen aan een tafel op 1,5 meter afstand, tenzij je uit hetzelfde huishouden komt.


  4. Recreatie buiten
   Dierentuinen
   , kinderboerderijen, natuurparken en attractieparken mogen weer open. Hetzelfde geldt voor buitenspeeltuinen, klimbossen en minigolf. Er kan voor maximaal twee personen (met uitzondering van kinderen) gereserveerd worden. Een uitzondering geldt voor als iedereen uit hetzelfde huishouden komt.


  5. Kunst- en cultuurbeoefening binnen en buiten
   Dingen als muziek-, dans- en toneelles zijn binnen weer toegestaan. Wel geldt hier net zoals bij het sporten de regel dat dit met maximaal twee personen (en een docent) is toegestaan. Ook mogen er maximaal dertig personen in een ruimte en moet er te allen tijde 1,5 meter afstand worden gehouden. Voor kunst- en cultuurbeoefening buiten geldt dat podiumkunsten en filmvertoningen (bijvoorbeeld openluchttheaters) ook weer open mogen. Hier geldt dezelfde voorwaarden als die voor kunst- en cultuurbeoefening binnen gelden.


  6. Alle contactberoepen toegestaan
   Ook de laatste categorie, sekswerkers, mogen weer aan de slag

   Meer informatie over de coronamaatregelen vind je op de site van de Rijksoverheid.

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder