Jupiter staat in Vissen: deze effecten merk je hiervan

Van 14 mei tot 29 juli staat de planeet in het dierenriemteken Vissen

nieuwe maan
Glamour

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Sinds 14 mei hangt er een andere energie in de lucht. Jupiter is van het dierenriemteken Waterman naar het dierenriemteken Vissen verplaatst. De planeet zal hier blijven tot 29 juli en zal daarna weer terugkomen in dit dierenriemteken vanaf 29 december. Deze effecten ga je merken.

Jupiter 2021

Jupiter, de planeet van overvloed, geluk, optimisme en expansie, staat nu in het twaalfde dierenriemteken Vissen. Jupiter is de planeet die in de moderne astrologie over Boogschutter heerst, maar in de traditionele astrologie is dit Vissen. Met andere woorden; Jupiter voelt zich nu helemaal thuis en dat gaan we merken.

Jupiter stond voorheen in het dierenriemteken Waterman. Dit is het elfde dierenriemteken met als element Lucht. Jupiter was hier niet helemaal op z'n plek. Waterman wordt normaal geregeerd door Saturnus, een langzame planeet die gaat over structuur, verantwoordelijkheid en restrictie. Toen Jupiter zich in Waterman bevond, zorgde dit voor het samenkomen van gemeenschappen en revolutie. Deze energie hielp de maatschappij voorruit.

Jupiter in Vissen

Jupiter in Vissen zorgt voor een andere energie. Er is sprake van een collectieve energie van genezing, expansie op het gebied van spiritualiteit en creativiteit en het zorgt ervoor dat we dienstbaar willen zijn voor anderen. De invloed hiervan is voor ons allemaal voelbaar. We tonen meer compassie en liefde en we willen meer vrede en harmonie. Deze plaatsing voelt als een opluchting of een bevrijding na een lange tijd de druk op de ketel te hebben gehad.

We kunnen ons in deze periode beter spiritueel uiten. Het is voor ons makkelijker om nu weg te dromen en om in het onmogelijke te geloven. Je kunt dus een enorme spirituele groei verwachten. Daarnaast voelen we ons optimistisch en willen we degenen die het wat minder hebben helpen. Doneren zal een goede daad zijn tijdens deze periode, maar ook het delen van onze liefde en kennis kan goed zijn. Ook is het een mooie tijd om onze creativiteit naar boven te halen en om te kijken hoe we dit tijdens deze periode kunnen uiten.

De energie is meegaander en we zullen merken dat we ons niet meer vast voelen op een plek. Het is een goede tijd om te manifesteren, vergeet dat vooral niet te doen. Laat dingen die je tegenhouden los en ga mee met de energie waarvan er nu sprake is.

Jupiter Retrograde

Vanaf 20 juni zal Jupiter weer in Retrograde lopen en vanaf 29 juli zal Jupiter ook weer teruggaan naar het dierenriemteken Waterman. Hierdoor voelen we ons een beetje verward of onrustig. Ook kunnen we het idee hebben dat we weer drie stappen achteruit zetten. Geniet dus vooral van de liefdevolle en genezende energie die er nu is en maak er gebruik van als je een betere connectie wil krijgen met de spirituele kant van jezelf.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie