Karl Lagerfeld – designer van onder andere Chanel, Fendi en zijn eigen kledinglijn – staat bekend om zijn alles behalve subtiele uitspraken. Ook dit keer spreekt hij zich weer op een bijzondere manier uit over de #MeToo-beweging.

Designer Karl Lagerfeld geeft zijn ongezouten mening over #MeToo

Op een manier waarop alleen hij dat kan

© Getty Images

Karl Lagerfeld – designer van onder andere ChanelFendi en zijn eigen kledinglijn – staat bekend om zijn alles behalve subtiele uitspraken. De 84-jarige ontwerper is niet bang om zijn mening te geven en dit keer deed hij dat tijdens een interview met Numéro. Het gevolg: een aantal tenenkrommende uitspraken over de #MeToo-beweging.

“Ik ben het zat”
"Ik ben de beweging zat,” laat de modeontwerper weten. “Wat mij het meest irriteert in dit alles zijn de sterren bij wie het 20 jaar heeft geduurd voordat zij zich weer konden herinneren wat er is gebeurd."

FYI
"Om nog maar te zwijgen over het feit dat er geen getuigen zijn. Dat gezegd hebbende, ik kan Harvey Weinstein niet uitstaan,” vervolgt de Duitse ontwerper. 

#Toomuch
En daar blijft het niet bij. Op de vraag of #MeToo invloed heeft gehad op zijn werk antwoordt Lagerfeld steevast: "Absoluut niet. Ik heb ergens gelezen dat je nu een model moet vragen of ze zich comfortabel voelt met poseren. Het is gewoon te veel. Je kunt nu als ontwerper niets meer doen."

Advies van Karl
“Als je niet wil dat je broek wordt uitgetrokken, wordt geen model! Ga bij een klooster, er zal altijd plaats voor je zijn in het klooster. Ze rekruteren zelfs," aldus de ontwerper. Een op z’n minst apart te noemen advies van Lagerfeld.

Beschuldigingen
Voorafgaand aan het interview werd de Britse stylist Karl Templer door drie modellen beschuldigd dat hij hun slipje naar beneden trok zonder toestemming. Naar eigen zeggen gelooft Karl Lagerfeld geen woord van de beschuldigingen.

Niet de eerste keer voor Karl
Dit is niet de eerste keer dat de bekende ontwerper opvallende uitspraken doet. Eerder pleitte hij voor prostitutie. “Ik ben pro prostitutie. Ik bewonder de mensen die het doen. Het kan heel leuk zijn. Ik bewonder mensen die het doen. Mensen hebben verlichting nodig, anders gaan ze moorden,” waren zijn woorden.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten