Wist je bijvoorbeeld dat Waylon eigenlijk helemaal geen Waylon heet?

Dit wist je allemaal nog niet van Waylon

Waylon heet eigenlijk helemaal geen Waylon

Waylon, de eigengereide countryzanger die zich de kaas niet van het brood laat eten. De man die zonder schaamte 'ruzie' maakt met de pers. De man van de eeuwige Songfestivaldeelname (als het aan hem ligt, gaat hij elke vier jaar naar het festijn). De vriend van Bibi Breijman en toekomstig vader van hun kindje samen.

Wie de 38-jarige zanger de afgelopen jaren een beetje heeft gevolgd, weet dat hij coach was bij The Voice en It Takes 2 en voor de tweede keer uit naam van Nederland meedeed aan het Eurovisie Songfestival. Maar er zijn ook dingen die je nog niet wist over Willem (ja, dat is zijn echte naam). Komen ze:  

1. Om te beginnen met Waylons naam, want Waylon heet helemaal geen Waylon. Zijn echte naam is Willem Bijkerk. Dat vond ie maar een saaie artiestennaam, en dus vernoemde hij zichzelf naar zijn idool Waylon Jennings. Makkelijk zat. 

2. Als wij zingen 'Harryyyy, Harry, de hengst', dan denk jij: Telekids. In het vervolg denk je dan ook Waylon - of moeten we nu Willem zeggen?. Hij begon zijn carrière bij ons favoriete nostalgische tv-duo Carlo en Irene en zong het refrein van het nostalgische lied in. Herken je zijn stem? En check de foto:

3. Waylon heeft al een 15-jarige zoon, Dylan. Die kreeg hij op 23-jarige leeftijd met zijn toenmalige vrouw. Dat huwelijk liep na drie jaar stuk. De zanger had lang geen contact met zijn zoon in verband met zijn drugsverslaving. Gelukkig hebben de twee inmiddels een betere band. Wie de moeder is, dat houdt Waylon liever privé.

4. Waylons voorliefde voor het Songfestival is groot. In 2005 deed de zanger al auditie (ja, dat ging toen zo) in de hoop door te breken en mee te doen aan het wereldwijde spektakel. Samen met K-otic ster Rachel Kramer zong hij het nummer Leven Als Een Beest. Toen nog braaf en mainstream, met minder haar op zijn kin en meer op zijn hoofd. Nu een artistieke 'wildebras', de man met de hoed en panterjas. 

5. Waylon zat lekker in de talentenjachten. Hij wilde niet alleen doorbreken via het Songfestival, maar ook via Holland's Got Talent, waar hij in 2008 aan meedeed. Met It's A Mans World van James Brown maakte hij indruk op juryleden Henk-Jan Smits en Patricia Paay en presentator Gerard Joling (dat waren nog eens tijden). Hij schopte het tot de finale. Zoals je ziet, zat hij toen weer in een andere modieuze fase; zijn Elvis-fase. 

6. Waylon heeft een af-en-aan relatie gehad met Joëlle Witschge, dochter van oud-voetballer Richard Witschge. In 2014 kregen ze wat, dat ging een jaar goed. In 2015 lieten ze beiden weten dat ze uit elkaar waren. Totdat ze begin 2017 elkaar weer hadden gevonden, waarna het eind 2017 toch echt over was. 

Dansen, drinken, je gratis laten opmaken én gratis een mini-tattoo laten zetten? Lees snel verder... 

SAVE THE DATE VOOR HET FEEST VAN HET JAAR: GLAMOUR FOREVER 
Kom je met je vriendinnen dansen tussen de modellen en bn'ers in Paradiso Amsterdam? De hoofdact van de avond houden we nog even geheim. Vast een hint: het gaat om een van de grootste artiesten van Nederland. Verder in de line-up: PHALERIEAU en Dio & Geza Weisz.

Extra leuk: Je kunt je gratis laten opmaken door visagisten van Yves Saint Laurent Beauté, en wie altijd al een mini-tattoo heeft gewild: deze wordt die avond gratis gezet. De tickets gaan hard, dus klik snel voor meer informatie en spread the word in je vriendengroep! 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten