De winnaar van America's Got Talent krijgt - onder andere - 1 miljoen (!) dollar, dat is omgerekend zo'n 860 duizend euro.

Glennis Grace kan glansrijke carrière verwachten na winnen America's Got Talent, blijkt uit de gigantische prijs

De prijs van Holland's Got Talent valt hierbij in het niet

© Getty Images

American dreams do come true: Glennis Grace is door naar de liveshows van America's Got Talent. Hier op de redactie hebben we een voorgevoel dat de zangeres met de enorme uithaal wel eens kan gaan winnen. De prijs die ze daarmee in de wacht sleept, is niet mals. Lees maar even mee...

Miljonair
De winnaar van America's Got Talent krijgt - onder andere - 1 miljoen (!) dollar, dat is omgerekend zo'n 860 duizend euro. We horen je denken: dan is Glennis dus in een klap miljonair. Dát valt wel mee, heeft RTL uitgezocht. Van de 1 miljoen blijft een paar ton over. 

Inflatie
Hoe dat zit? De winnaar krijgt een keus: 40 jaar lang een jaarlijks bedrag van 25.000 dollar of een eenmalige prijs van ongeveer 300.000 dollar. Door inflatie wordt het geld jaarlijks minder waard. De schrijver van het Amerikaanse boek 'Inside AGT: The Untold Stories of America's Got Talent' berekende dat de winnaar die kiest om 1 miljoen dollar in 40 jaar uit te betalen, eigenlijk maar zo'n 450.000 dollar wint. 'Maar' is misschien niet helemaal de juiste woordkeuze, aangezien het nog steeds belachelijk veel geld is natuurlijk. Helemaal als je kijkt naar het prijzengeld van Holland's Got Talent: dat is 25.000 euro. 

De echte prijs
Verder krijgt de winnaar een platencontract en een show in Las Vegas. En dat is pas waar het grote geld mee verdiend wordt, aldus muziekproducent Ronald Molendijk tegen RTL: "De platenmaatschappij investeert in je. Die huurt de muziekstudio, dat kost al tienduizenden euro’s. En de maatschappij brengt je in contact met de juiste producer en liedjesschrijver. Ook investeert de maatschappij in promotie." Ronald gaat verder dat het zonder deze zaken, zeker in de VS en als Nederlandse artiest, onmogelijk is om door te breken. 

Glennis gaat winnen
Ook hij heeft vertrouwen in Glennis. "Als ik het met iemand zie gebeuren, dan is het wel met Glennis," zegt hij. Kijkend naar eerdere winnaars van America's Got Talent, kan Glennis in dat geval rekenen op een glansrijke carrière. Zo is kindster Darci Lynne Farmer 3 miljoen dollar waard volgens Celebrity Net Worth en comedian Terry Fator, winnaar van seizoen twee, vertegenwoordigt zelfs een waarde van 140 miljoen dollar. Hij staat avond aan avond met zijn poppenshow in Las Vegas en krijgt daar naar verluidt 20 miljoen per jaar voor.

Amerika vs. Nederland
Waarom het in Amerika wel lukt door te breken na deelname aan een talentenjacht en in Nederland bijna niet? Ook daar heeft Ronald Molendijk een verklaring voor. "Hier denken ze: ik ben er. In Amerika zijn ze zo gedrild met het besef dat winnen slechts één stapje is. Glennis weet dat heel goed." 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten