Als ze in 2002/2003 met de allereerste ‘Idols’ meedoet, komt Dewi Pechler (34) in een complete hype terecht. Het ene na het andere optreden volgt, ze heeft hordes fans en krijgt veel media-aandacht. Tegenwoordig woont ze met haar dochter in Friesland.

Van beroemd naar onbekend: dit is er gebeurd met Dewi Pechler

De 34-jarige Idols zangeres woont tegenwoordig met haar dochter in Friesland

© Bimala Naysmith

Ze werden herkend op straat, hadden een dikke fan base en stonden dagelijks in de studio. Nu is het alweer een tijdje stil rondom Esmée, Dewi en Aukje. In Glamour's huidige juli-nummer vertellen de vrouwen hoe het is om van beroemd naar onbekend te gaan.

Als ze in 2002/2003 met de allereerste ‘Idols’ meedoet, komt Dewi Pechler (34) in een complete hype terecht. Het ene na het andere optreden volgt, ze heeft hordes fans en krijgt veel media-aandacht. Tegenwoordig woont ze met haar dochter in Friesland.

Meerdere optredens per dag
“Het contrast tussen toen en nu is groot. Na mijn deelname aan ‘Idols’ had ik een heel team om me heen. Een manager, tourmanager, boekhouder: alles werd geregeld. In het weekend had ik vaak meerdere optredens op een dag. De eerste ‘Idols’ was legendarisch. Hoewel ik ‘maar’ als vierde eindigde, opende het veel deuren voor me.

Geen lange termijn plan
Ik heb in die tijd drie albums uitgebracht, deed mee aan verschillende tv-programma’s en een musical. Na twee jaar merkte ik dat er geen nieuwe plaat op stapel stond, er was geen kennelijk geen plan voor de lange termijn. Dat er niks nieuws gebeurde, was even wennen. Je wordt er onzeker van. Ik vroeg me vaak af: vinden mensen mij wel echt goed als zangeres? Of ging het om de bekendheid rondom ‘Idols’?

Overweldigend
Gelukkig heb ik dat kunnen loslaten. Ik was er eerlijk gezegd ook wel klaar mee, had behoefte aan rust. Op het podium staan is leuk, maar het herkend worden en het feit dat iedereen opeens een mening over je heeft, vond ik overweldigend.

Zing vanuit je hart
Ik zing nog steeds. Ook geef ik zangcoaching, die ik Voicefullness noem. Ik merk dat veel mensen een specifiek beeld nastreven, dat ze net zo goed willen worden als een bepaalde zanger of zangeres. Maar het is belangrijk dat je vanuit je hart zingt. Iedereen heeft een eigen sound. Dat wil ik mensen meegeven. Of ik weer zou meedoen aan een talentenshow? Nee. Als ik nog iets rondom zingen op tv zou doen, zou het ‘De beste zangers’ zijn, omdat ik dat een mooi en oprecht programma vind.” 

Het verhaal van Esmée en Aukje lees je in Glamour's huidige issue, dat momenteel in de winkel ligt.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten