Meghan Markle (36) duikt als 11-jarige op in een video waarin ze kritiek levert op een seksistische reclame voor afwasmiddel.

Video opgedoken: de 11-jarige Meghan Markle levert kritiek op seksisme

Sinds haar relatie met prins Harry (en eigenlijk daarvoor ook al) kunnen we geen genoeg krijgen van Meghan Markle (36). Het filmpje dat nu op internet opduikt, bewijst precies waarom dat zo is. De 11-jarige en nog onbekende Meghan levert kritiek op een reclame voor afwasmiddel.

Seksistische reclames
De video laat verschillende reclames zien, die Meghan seksistisch vindt. De reclame van het afwasmiddel Ivory valt in het bijzonder op. Met de verkoopslogan “Vrouwen vechten tegen vettige potten en pannen” is de 11-jarige helemaal ontevreden.

Brief
Kleine Meghan vertelt op televisie dat ze een brief heeft geschreven aan Proctor & Gamble, de eigenaar van Ivory. Daarin vraagt ze het bedrijf om het woord ‘vrouwen’ te vervangen door ‘mensen’. Met resultaat, want we zien vervolgens dat Ivory de reclame aangepast heeft.

Moeder
Meghan vindt het verkeerd dat kinderen opgroeien met de gedachte dat hun moeder alles doet: “Het is altijd maar ‘mam doet dit’ en ‘mam doet dat’.” Volgens haar is Ivory niet het enige merk dat seksistisch is in hun reclamecampagne: “In één derde van de reclames wordt iets kwetsends gezegd.”

Advies
Meghans advies aan iedereen die een probleem heeft: “Als je iets op televisie of ergens anders ziet dat jou of iemand anders kwetst, schrijf dan een brief naar de juiste persoon. Je kunt echt een groot verschil maken.”

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten