De tip voor knapperige zoete aardappel friet uit de oven
Net zo lekker als gewone friet, maar dan écht gezond

Benjamin Zanatta / Unsplash
Onze jaarlijkse goede voornemens gaan niet verder dan patat uit de frituur vervangen door zoete aardappel friet uit de oven. Want net zo lekker, maar een stuk gezonder.
Wat betreft zoete aardappel friet zijn er tientallen manieren in omloop. In de frituur worden ze knapperiger, maar dit is the best you can do als je ze uit de oven wilt eten. Onze geheime truc? Geen olijfolie. En de oven gloeiend heet.
Porties:
1
- 4
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
15
minuten
Kooktijd:
0
uur
25
minuten
Totale Tijd:
0
uur
40
minuten
Ingrediënten
2
zoete aardappels
zout
paprikapoeder
Bereidingswijze
Hoe dan precies?
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Men neme zoveel zoete aardappelen als gewenst, spoel ze af en dep ze goed droog.
- Snijd deze in lange frieten, iets dikker dan Franse frietjes, maar absoluut niet te dik. Anders worden ze niet knapperig.
- Gooi de rauwe frieten in een bak of kom, strooi en ruim zout en paprikapoeder over. Hussel de frieten door elkaar.
- Leg ze op een ovenrooster (niet op een bakplaat met bakpapier) en het beste is als ze elkaar niet raken.
- Bak de frieten voor 20 tot 30 minuten in de oven, houd ze vanaf 20 minuten goed in de gaten.
Dit is volgens ons dus de beste manier. Do try at home, en als jij een andere, net zo gezonde, aanpak weet, deel je dan een portie met ons?
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io