De tip voor knapperige zoete aardappel friet uit de oven

Net zo lekker als gewone friet, maar dan écht gezond

zoete-aardappel-friet-oven
Instagram

Goede voornemens gaan bij ons niet verder dit jaar dan patat uit de frituur vervangen door zoete aardappel friet uit de oven. Want net zo lekker, maar een stuk gezonder. 

Wat betreft zoete aardappel friet zijn er tientallen manieren in omloop. In de frituur worden ze knapperiger, maar dit is the best you can do als je ze uit de oven wilt eten. Onze geheime truc? Geen olijfolie. En de oven gloeiend heet. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1 - 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Kooktijd: 0 uur 25 minuten
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
2

zoete aardappels

zout

paprikapoeder

Bereidingswijze
Hoe dan precies?
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Men neme zoveel zoete aardappelen als gewenst, spoel ze af en dep ze droog.
  3. Snijd deze in lange frieten, iets dikker dan Franse frietjes, maar absoluut niet te dik. Anders worden ze niet knapperig.
  4. Gooi de rauwe frieten in een bak of kom, strooi en ruim zout en paprikapoeder over. Hussel de frieten door elkaar.
  5. Leg ze op een ovenrooster (niet op een bakplaat met bakpapier) en het beste is als ze elkaar niet raken.
  6. Bak de frieten voor 20 tot 30 minuten in de oven, houd ze vanaf 20 minuten goed in de gaten. 

Dit is volgens ons dus de beste manier. Do try at home, en als jij een andere, net zo gezonde, aanpak weet met een beter resultaat: kom langs op de redactie met je frieten.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good