Glamour's digital editor Annemiek (27) hield een week haar uitgaven bij

Food and wine, then I'll be fine

glamours-annemiek-hield-week-uitgaven-bij
Annemiek Cornielje

Het was deze week aan Glamour’s digital editor Annemiek(27) om haar huishoudboekje in te vullen. Geïnspireerd op ‘Money Diary’ van Man Repeller, hield ze een hele week haar uitgaven bij.

Let the sun shine
Het was deze week de week van de Tikkies (want: lekker weer, dus met vrienden op het terras). En van de Albert Heijn

De moraal van het verhaal: ik geef het meeste geld uit aan eten, wijn, eten en wijn. Als vriendinnen dit lezen, denken ze dat ik een cruciaal ding vergeet... Kleding. Maar tegenwoordig kan ik mijn koopdrang aardig bedwingen (ik probeer mijn inner Marie Kondo naar boven te halen).

Goed, de schade aan het eind van de week: €186,45. In vergelijking met mijn collega's Babette en Elles valt dat mee. Alleen schijn bedriegt. Waarom? Daar kom je in de 'Wat je niet wist...' alinea snel genoeg achter. Laten we beginnen bij het begin:

Annemiek Cornielje

Food for thought
Ik hou van koken. Ik doe het graag als ontspanning, zowel alleen als met vriendinnen. Wijntje erbij en lekkere recepten uitproberen. Als ik met vriendinnen eet, doen we meestal samen boodschappen. Als ik alleen eet, kook ik meestal voor meerdere dagen waarvan ik de rest invries (scheelt me toch weer een date met Albert).

Om wekelijks geld te besparen, zou ik eigen demeal-prep-queen in mezelf naar boven moeten halen en op zondag boodschappen voor de hele week moeten doen. Maar helaas. Hoe hard de budgetsupermarkt ook naar me roept, ik eindig toch meestal na mijn werk bij de appie.

In het weekend denk ik er vaak niet aan, dan ben ik 'te druk' met leukere dingen. Op werkdagen krijg ik tijdens mijn barre(l) fietstocht van werk naar huis slappe knieën. Niet alleen letterlijk, van de 35 minuten die ik naar huis moet fietsen, maar ook figuurlijk van de klok die tikt en mijn maag die om avondeten vraagt. En dus pin ik geld bij de Albert Heijn voor producten die ik elders goedkoper had kunnen kopen.

Annemiek Cornielje

Het terras op
Met invriezen van maaltijden probeer ik mijn best te doen om de kosten af en toe te drukken, maar zodra de zon schijnt, brandt mijn pinpas weer in mijn zak. Mijn slappe knieën komen weer tevoorschijn als vriendinnen aan me vragen om het terras op te gaan. Dat resulteert in hele gezellige, maar vaak ook prijzige avonden. Dat is dus ook waar die Tikkies vandaan komen. Wat een buitengewoon briljante app is overigens. Nooit meer te lang wachten op, of duizend keer vragen om, je geld.

Annemiek Cornielje

Weeekenddd
Mijn weekenden staan meestal in het teken van sporten, leuke dingen doen met vriendinnen en mijn ouders en/of zus bezoeken (die laatstgenoemden wonen niet in Amsterdam, vandaar de OV-kosten). Een dag als afgelopen zaterdag: eerst heb ik heerlijk aan het water gezeten met een vriendin in Amsterdam. Daarna ging ik met de trein richting Loosdrecht om het nieuwe huis van een goed vriendinnetje en haar vriend te bekijken. Daar kon ik natuurlijk niet met lege handen aankomen, en dus bracht ik op Amsterdam Centraal een bezoekje aan Sissy-Boy.

Ik zou mezelf niet zijn als ik daarna niet nog even een winkel indook om een 'ik-heb-het-eigenlijk-totaal-niet-nodig'-item te scoren. Dit keer was het een wenkbrauwpotlood bij Kiko, wat achteraf gezien een verrassend goeie aankoop blijkt te zijn. "Heb je een nieuwe kleur wenkbrauwpotlood? Staat je 10 keer beter," aldus mijn zus.

Oh, om de geniale tip van collega Elke niet te vergeten: de zilvershampoo van Fudge. Ik bracht een paar weken geleden een bezoek aan de kapper, wat resulteerde in kortere en blondere lokken. Helemaal blij, alleen mijn haar wil naderhand al snel richting Spongebob-kleur. Je snapt, dat is iets wat ik graag tegenga. Deze zilvershampoo is zonder overdrijven de beste die er is.

Wat je niet ziet
Ja hoor, daar is-ie eindelijk. De 'steun de economie'-alinea. Want wat je niet ziet, zijn de vaste bedragen die elke maand van mijn rekening worden afgeschreven. Al die bedragen worden in de laatste week van de maand afgeschreven, wat deze week niet het geval was.

Ik heb sinds mijn 20e om de week zangles. Een dure hobby, maar wel iets waar ik heel erg van geniet. Dat bedrag wordt in maandelijkse termijnen afgeschreven. Verder steun ik de World Animal Protection met een vast bedrag per maand, dat is een internationale organisatie die zich inzet voor zielige dieren.

Meestal valt er ook één keer per maand een pakketje van een grote modeketen op mijn deurmat. Zeg maar gerust dat ik een goldmember-account verdien bij Hennes & Mauritz. En dan hebben we het nog niet eens gehad over grote vriend DUO,die ik maandelijks een bedrag moet overmaken om mijn studieschuld af te betalen. Die kostenpost heb ik stiekem eventjes on hold gezet.

Eindoordeel
Kortom, deze week was een relatief goedkope week. Als ik dit lijstje vorige week had moeten invullen, dachten jullie waarschijnlijk dat ik een geldboom in mijn achtertuin heb staan. Ik hoop dat die dag ooit gaat komen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good