Oscar Aerts: “Na Expeditie Robinson ontdekte mijn tandarts vijf gaatjes”

De acteur is slechts vier plekken verwijderd van Mister Robinson 2015, dus hoog tijd om hem beter te leren kennen via een exclusief interview.

interview-oscar-aerts-expeditie-robinson
Oscar Aerts

De Nederlandse Oscar Aerts (26) ken je onder meer uit Goede Tijden, Slechte Tijden, Expeditie Robinson én Glamour’s knappe mannen lijstje (“Daar moest ik hard om lachen”). De acteur is slechts vier plekken verwijderd van Mister Robinson 2015, dus hoog tijd om hem beter te leren kennen. Hoe ziet een etmaal eruit op het eiland? Zijn de kandidaten nog steeds vrienden en wat doet hij met vriendin Jessica in zijn vrije tijd? Oscar geeft antwoord in een exclusief interview.

Ben je inmiddels weer op je oude gewicht?
“De opnames zijn alweer vijf maanden geleden. Ik zit zelfs boven mijn oude gewicht. Ik woog 84 kilo toen ik naar de Filippijnen vloog, viel tien kilo af en tik nu de 90 aan. Het is vooral spiermassa: het resultaat van fanatiek sporten en gezond eten.”

Wij zien natuurlijk alleen de montage op tv, dus vertel: hoe ziet een etmaal eruit op ‘t eiland?
“Op tv ziet de expeditie er spectaculair uit, maar vervelen hoort er ook bij. Ik werd wakker, ging vuur maken en at een mini-pannenkoek. Vervolgens vertelde de cameraploeg of er een proef was die dag. Ik vond het verschrikkelijk als die er niet was. Dan wist ik: vandaag ga ik alleen voedsel zoeken. Zo’n dag met honger en hitte duurt lang. Je hebt nul controle.

Mijn enige houvast was dat ik precies wist hoeveel dagen we al op het eiland zaten en welke datum en dag van de week het was. Iedereen kwam ook naar mij toe van: Os, welke dag is het vandaag? Ik wist zelfs welke voetbalwedstrijden er gespeeld werden. De crew was nogal verbaasd als ik vroeg naar uitslagen, maar ze lieten niets los.”"Sommige kandidaten maakten hun gebit schoon met houtskool, maar ik niet."

En hoe zit dat met tandenpoetsen, naar de wc gaan, water drinken en zonnebrand?
“Zoveel weken zonder tandenpoetsen, leverde me vijf gaatjes op. Sommigen maakten hun gebit schoon met houtskool, maar ik niet. Dat zag er ranzig uit: tanden vol met zwart spul. Tanden werden daar wel glad van, heb ik me wijs laten maken. Later gebruikten we een vrucht om tandplak er enigszins af te schrapen.

Als ik naar de wc moest, ging ik de bosjes in. Ik zorgde dat ik ver genoeg van het kamp was, zodat ik niet iemand tegenkwam die kokosnoten zocht. Sommige kandidaten gingen naar zee, maar dat voelde niet goed voor mij. Het enige wat we kregen was water en zonnebrand. Anders ga je gewoon dood en verbrand je levend.”

Heb je een kant van jezelf gezien die je niet kende?
“Als ik mezelf op beeld zie, denk ik: ‘Os, waar ben je? – ik herken je helemaal niet.’ Het lijkt alsof ik op standje emotieloos sta. Ook als ik vrolijk ben, praat ik vrij sloom (zegt: “Ik ben heel blij” in slow motion). Thuis zeg ik juist wat ik vind, maar in het spel komt dat niet tot uiting. Hoewel ik van te voren geen tactiek bedacht had, hield ik me op het eiland bewust op de vlakte."

Een paar uitzendingen terug zagen we je voornamelijk in zee liggen. Herkent je vriendin je daarin?
“We moesten er beiden hard om lachen. Vooral mijn moeder kwam niet meer bij toen ze me in het water zag liggen. Het is aangedikt in de montage, maar ik kan lui zijn. Laat ik het daarop houden. Als ik echt iets wil, ga ik ervoor, anders niet. Op school deed ik niets, want dat interesseerde me niet. Mijn moeder noemt me ook wel een ‘5.5. geval’: waarom voor een 7 gaan, als je ook met een 5.5 slaagt?”

Ik heb een groepsapp met Kamp Noord.

Heb je er vrienden aan over gehouden?
“Zeker, overleven op een onbewoond eiland schept een band. Ik heb een groepsapp met Kamp Noord-kandidaten en kijk met hen de uitzendingen. Ook als het programma straks niet meer op tv is, blijf ik Rianne, Danny of Ronnie Flex spreken, denk ik. Dat komt omdat je andere vrienden of familie nooit écht kunt uitleggen hoe het survivelen was.”

Ik las dat je het overweldigend vindt om in een grote groep terecht te komen. Hoe pakte je dat aan bij GTST en Expeditie?
“Ik vind groepen altijd eng. Ik sta ook vaak aan de zijkant. De kat uit de boom te kijken. Bij GTST voelde ik me meteen op mijn gemak, omdat de cast zo uitnodigend was. Bij Expeditie was dat anders. Iedereen zit natuurlijk in een spel en verwacht iets van elkaar. De concurrentiestrijd vond ik soms lastig. Maar ik heb altijd tegen mezelf gezegd: als anderen me naar huis sturen is dat prima, want: part of the game.”

In de vorige uitzending vertelde je dat je niet kunt wachten om leuke dingen te doen met je vriendin. Wat doen jullie zoal samen?
“We zijn gek op weekendjes weg. Vooral Berlijn vinden we een toffe stad. Series kijken we uiteraard ook. Momenteel volgen we Narcos, over drugsbaron Pablo Escobar. We hebben al zoveel gezien—het lijkt net of we geen leven hebben, enkel thuis op de bank onder een dekentje liggen met Netflix aan.”

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
“Jessica is mijn jeugdvriendinnetje. Ik ken haar uit Gouda, waar we beiden zijn opgegroeid. We waren vijftien toen we iets kregen en achttien toen dat weer uit ging. Ik verhuisde toen naar Amsterdam voor de Toneelschool. Zo’n vier jaar is het uit geweest en in die tijd heb ik genoeg leuke dingen gedaan, maar nooit relaties gehad. Drie jaar geleden kwamen we elkaar weer tegen en sloeg de vonk opnieuw over.”

Wat is het eerst volgende waar we je in gaan zien?
“Er komen zeker rollen aan, maar daar mag ik helaas nog niks over zeggen. Op tv-gebied zie je me in december op RTL 5. Voor een extreme sports programma race ik op een skateboard van een berg met 60 kilometer per uur (street lutschen). Dat was doodeng."

Wie is volgens jou Robinson 2015?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good