Pim Nugteren is net 30 (au!), woont in hartje Amsterdam en werkt als Marketing Communication Manager. In zijn columns neemt deze mannelijke Bridget Jones je mee in zijn zoektocht naar Mr. Right. En die gaat lang niet alleen over rozen.

Deze keer: Pim komt met de internetvariant op de film Notting Hill. Hij werd verliefd op een influencer.

Zeven likes. Dat is niet iets om over naar huis te schrijven. Waar zou het toch aan liggen? Ik had alle juiste hashtags gebruikt: #tgif, #instafood, #likesforlikes, #picoftheday, #viewoftheday. En toch kregen mijn wijntje en super nachos met extra guac voor 50 cent meerprijs maar zeven likes. Refresh. Twee erbij. Dat schoot al aardig op. Maar de oorlog zou ik er nog steeds niet mee winnen.

Ik gaf het op, klikte mijn telefoon dicht en legde hem naast me neer. Er was inmiddels een dikke vette bromvlieg op mijn guacamole geland. Yuck! Maar het geheel zag er zonder filter sowieso al een stuk minder aantrekkelijk uit. En opeten was ik, heel eerlijk gezegd, sowieso al niet van plan geweest. Ik had niet eens trek.

De vrijdagavond van een vrijgezel
Het was vrijdagmiddag en na de vrijmibo met een aantal collega’s was ik bij de zoveelste nieuwe hotspot aan de grachten beland. De twee happen super nachos hadden mijn avondeten moeten zijn. En toen door. Filmpjes kijken bij een vriend was de planning. En wat voor filmpjes. We delen een enorme passie voor de meest foute horror movies. Hoe slechter, hoe beter. Dit keer was het er een met jeugdheld Tara Reid. Naast haar lijkt zelfs Lindsay Lohan de onschuld zelf. De titel van de film liet niet veel aan de verbeelding over; ‘Sharknado’. Een tornado vol losgeslagen haaien die alles op hun weg verslonden.

Maar de film eindigde al snel midden in een actieshot op pauze. “Waarom ben je eigenlijk nog steeds single?”, vroeg de vriend in een waarschijnlijk goedbedoelde poging een eerlijk en oprecht diepzinnig gesprek te voeren. Het is één van die vragen die je mij na een aantal wijntjes niet meer moet stellen. Want laten we eerlijk zijn, als ik dat zou weten, zou ik op mijn vrijdagavond geen film over moordlustige haaien, die uit een tornado neerdalen, aan het kijken zijn. Of misschien toch wel?

Insta-lurking
Ik wist niet wat ik moest antwoorden en opende - om de vraag te ontwijken - daarom maar snel mijn Instagram (veertien likes voor de super nachos). De vriend deed om de ongemakkelijke situatie uit de weg te gaan maar hetzelfde. Plots doorbrak hij de stilte. “Is hij niet wat voor jou?” Hij keerde het scherm van zijn mobiel naar mij toe en daar zag ik een veel te gestylede foto van een onmogelijk mooie jongen. Maybe he’s born with it, maybe it’s Photoshop. Ik weet het niet, en het kon me niets schelen ook. Deze jongen was perfect! Van zijn spontane lach tot zijn, hoogstwaarschijnlijk van een pr bureau geleende, kleding. En dan heb ik het nog niet eens over zijn drieënzestigduizend(!) volgers. En toen bleek hij ook nog eens te vloggen. Je zult begrijpen dat de haaien in tornado’s direct werden ingewisseld voor de avonturen van deze influencer. Ik was verliefd en voor ik het wist vlogen mijn vingers over mijn toetsenbord.

Sliding into your DM
De volgende ochtend werd ik wakker met een klein katertje. Maar die was ik al snel vergeten toen ik vrijwel direct mijn telefoon opende. En nee, dat kwam niet door de inmiddels eenentwintig likes voor mijn super nachos van de avond ervoor. In mijn DM’s zat zowaar een bericht van de influencer, die ik gisteren blijkbaar in een dronken bui een “Hi” had gestuurd. En daarmee hield het niet op.

Gedurende de dag ontstond er een heus gesprek. We hadden lol samen en spraken over onze voorliefde voor de Amsterdamse grachten, het zonnige weer, de beste plekken om wijntjes te drinken en het nemen van de Uber boven de fiets. Niets leek onze opbloeiende liefde meer in de weg te kunnen staan.Althans, dat dacht ik. Maar eerlijk als ik ben, besloot ik open kaart te spelen…

Pim Nugteren

Mijn hart brak in duizend stukjes. Hoe gênant was dit dan weer? En wat nu? Stiekem zag ik mezelf al shinen in zijn Insta stories al knuffelend met de Anna Nooshins, Monica Geuzes en Laura Ponticorvo's van deze wereld. Maar niets was minder waar.

Niet alleen zal ik voorlopig nog als vrijgezel door het leven moeten gaan, ook had ik nog altijd maar 21 likes voor mijn super nachos. Boohoo!