Pim Nugteren staat in Glamour's jaarlijkse 'leukste singles van Nederland' lijstje. Hij is net 30 (au!), woont in hartje Amsterdam en werkt als Social Media Manager bij een groot theater. In zijn columns neemt deze mannelijke Bridget Jones je mee in zijn zoektocht naar Mr. Right. En die gaat lang niet alleen over rozen.

This is a story about a girl named Lucky”. Het zijn de eerste woorden uit één van Britney’s klassiekers. Mede daarom zullen het ook de eerste woorden worden op het geboortekaartje van mijn dochter, Fleur Lucky.

Papa Pim
Nee, deze column is geen aankondiging van een blijde verwachting, hippe co- ouderschapsconstructie of net gestarte adoptieprocedure. Fleur Lucky is nog altijd een droom. Een langgekoesterde, dat zeker. Maar het lijkt er steeds meer op dat ze nooit meer dan dat zal worden.

Al vanaf mijn tienerjaren wist ik het zeker. Ik zou papa worden van een prachtige dochter, Fleur Lucky. Fleur, zodat ze overal waar ze ging kon zeggen dat ze vernoemd was naar het Franse woord voor bloem en Lucky van het liedje van Britney. “She’s so Lucky, she’s a star” zou er op de tweede pagina van het geboortekaartje staan.

Babyfluencer
Op haar eerste schooldag zou ze in een prachtige roze jurk en met een tiara van Swarovski steentjes op haar hoofd in de kring gaan zitten. “Mijn naam is Fleur Lucky en ik ben vernoemd naar een bloem en ik draag een kroon omdat ik een prinsesje ben”, zou ze de andere kinderen trots vertellen tijdens het voorstelrondje.

Natuurlijk zou haar Instagram account al voor haar geboorte aangemaakt zijn en meer volgers hebben dan Anna Nooshin en Monica Geuze samen.

Ook zou ze al als echo figureren in GTST, op haar vijfde al op meer covers staan dan Bella en Gigi Hadid samen en als het even kan al voor haar tiende haar eerste Grammy of Oscar winnen. Want wat papa Pim niet gelukt is, zal kleine Fleur vast en zeker meer dan goedmaken.

Keeping up with
Momager Kris Jenner zal niets zijn vergeleken met mijn parenting skills. Op al mijn dates is het uitzoeken van de kinderwens dan ook prio nummer 1. En geloof mij, het is nog best lastig om die vraag er in de eerste vijf minuten subtiel in te krijgen. En wanneer dat dan toch lukt, dan is de uitkomst vrijwel altijd één van de volgende:

 1. Hij is heel leuk, maar wil geen kinderen.
 2. Hij wil wel kinderen, maar hij is verder een klootzak en de date loopt uit op niets.
 3. Hij wil kinderen en hij is helemaal het einde en ik schrik wakker door het alarm van mijn wake up light en het is tijd voor een nieuwe werkdag.

  En dus verstreken de jaren en met de eeuwig durende afwezigheid van een partner lijkt een adoptieprocedure van zo’n tien jaar bijna geen beginnen meer aan. Is mijn kinderwens zonder dat ik het weet niet al lang verdronken in een badkuip ergens in China vanwege de eenkindpolitiek? De gedachte alleen al maakt me verdrietig.

  Will en Grace
  Langzaam begin ik daarom steeds vaker aan de overige opties te denken. Bij mijn BFF wil het nou ook niet bepaald lukken in de liefde.

  Elke avond doe ik tegenwoordig daarom maar een schietgebedje. Met een beetje geluk eindigen we straks net als Will en Grace in het nieuwste seizoen en klinkt het idee om samen op de biologische manier een kindje op te voeden zo gek niet meer.

  Dan beginnen we gewoon zo’n hippe co-ouderschapsconstructie die je tegenwoordig steeds vaker in reality shows terug ziet komen. En reken maar dat die van ons een goede reality show waard zou zijn. Dat zou dan meteen een mooie eerste springplank zijn naar de 14 seizoenen lange reeks van ‘Keeping up with Fleur Lucky’.

  Baby gejat
  Ik laat de gedachte rustig tot me doordringen terwijl ik op Centraal Station op de intercity direct aan het wachten ben. Een paar meter verder op het perron staat een vrouw in haar eentje met een kinderwagen.

  De vrouw krijgt een telefoontje en lijkt, aan haar taalgebruik te horen, de vechtscheiding met de papa van de baby definitief te maken.

  Al vloekend en tierend loopt ze over en weer op het perron. Ze lijkt de kinderwagen met baby even volledig vergeten te zijn. Heel even schiet de gedachte door mijn hoofd. Dan bedenk ik me. Gelukkig heb ik in ieder geval een hele lieve kat.