Pim Nugteren staat in Glamour's jaarlijkse 'leukste singles van Nederland' lijstje. Hij is net 30 (au!), woont in hartje Amsterdam en werkt als Social Media Manager bij een groot theater. In zijn columns neemt deze mannelijke Bridget Jones je mee in zijn zoektocht naar Mr. Right. En die gaat lang niet alleen over rozen.

“Oh, hallo! Uhm. Ik, uh… ik ben Pim. Aangenaam," stamelde ik met moeite uit.“Aangenaam! Leuk je te ontmoeten, Pim," zei hij enthousiast, bijna zingend alsof het een serenade was.

Zijn felblauwe ogen priemden door de mijne en het zweet brak me aan alle kanten uit. Aan zijn zongebruinde huid te zien kwam hij net terug van vakantie. Door dat kleurtje leken zijn ogen nog blauwer.

Een vintage overhemd met opvallende palmbomenprint bedekte tot de helft zijn sterke, vol getatoeëerde armen. Op zijn al even vol getatoeëerde borstkas kwam onder het overhemd zijn - tot op perfecte lengte getrimde - borsthaar vandaan.

Wil je met me trouwen?
Ik was op slag verliefd. En om alles nog mooier te maken, dribbelde er achter hem een schattige kleine viervoeter; zijn hondje Tammy. “Umh, ja, volg mij maar. Deze kant op," stotterde ik en terwijl ik me omdraaide, knalde ikbijna met mijn hoofd tegen een camera. Oh ja, de cameraman, die was er natuurlijk ook nog. “Ja, ookaangenaam natuurlijk, sorry.”

Just another day at the office
Tijdens mijn werk ontmoet ik wel vaker BN’ers. Van Michael Jackson tot Chantal Janzen en zo’n beetje alles daar tussenin heeft op ons toneel gestaan. Ik kijk dan ook niet meer op of om van de gemiddelde bekende kop.

Waar ik als net nieuwe Amsterdammer nog van mijn fiets viel toen Kay Nambiar naast me bij het stoplicht stond te wachten, is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld voor me geworden. Maar die dinsdag was anders. Niets had mij kunnen waarschuwen voor deze oceaan aan charmes toen ik 's ochtends met een eerste kop koffie de dag begon.

De rockster van Nederlandse bodem had een afspraak met mij om een promofilmpje op te nemen voor zijn aankomende concert. Ook de cameraploeg van een bekend showbizz programma was aanwezig om van de gelegenheid gebruik te maken hem het palmboompjeshemd van het lijf te vragen. En ook daar bleef ik, zoals je zult begrijpen, natuurlijk maar al te graag nog even bij.

Tortelduifjes
Ik plofte met hem neer in de Koninklijke Loge. Hij op de plek van de koning en ik er, als zijn eigen Máxima Zorreguieta, direct naast. Ik las braaf mijn spiekbriefje met voorbereide vragen voor en droomde weg in zijn ogen terwijl hij de vragen in prachtige volzinnen beantwoordde.

Bij elke stilte schrok ik wakker en besefte ik weer dat we niet samen op een onbewoond eiland waren, maar gewoon in de zaal met een camera op onze snufferd, wachtend op mijn volgende vraag.

Meant to be
Toen ons gesprek ten einde kwam, nam hij zijn hondje op schoot en vroeg me of ik ook huisdieren had. Wie mij een beetje kent, weet dat mijn net iets te dik uitgevallen Siamese kat mijn alles is, en dus verzonken we al snel in een gesprek over welke accounts met schattige honden- en kattenfilmpjes je echt moet volgen op Instagram.

Na een poosje vroeg hij aan zijn manager of hij de presentatrice van het showbizz programma niet even kon bellen om te vragen of ze al in de buurt was. “Want, uh, Pim hier heeft niet heel de dag de tijd," zei hij, terwijl hij me een dikke knipoog gaf. Dat ik in staat was mijn volledige agenda voor hem leeg te vegen, liet ik maar even achterwege.

Biseksueel
De showbizz presentatrice had even later een stuk minder moeite met het kenbaar maken van haar hidden agenda. Het was haar duidelijk maar om één ding te doen. Ze moest en zou alles te weten komen over zijn liefdesleven. Was hij, zoals de geruchten gingen, echt biseksueel? Had hij een vriendin? Of misschien toch een vriend?

Ik zat erbij en keek ernaar, maar liet vooral mijn luisteroortjes hun werk doen. De Nederlandse James Dean gaf alleen niets weg over zijn privéleven. Enigszins in de hoek gedreven door de presentatrice pakte hij kleine Tammy op. “Wil je weten wat mijn liefdesleven is? Dit hier. Zij is mijn liefdesleven.”

Van een telefoonnummer uitwisselen kwam het die dag niet. Maar toen ik na afloop met hem mee liep naar de uitgang, kon ik het niet laten zijn hondje op te tillen om haar een dikke knuffel te geven. Zo, nu was ik toch nog indirect onderdeel van zijn liefdesleven.

En nu wil jij natuurlijk alleen nog weten wie deze beste singer-songwriter van Nederland was? Slow down! Want je snapt toch hopelijk wel dat ik je dat echt niet kan verklappen.