Glamour's Babette hield een week haar uitgaven bij

Van een Off White jeans bij MyTheresa tot wasmiddel bij de Kruidvat

Nieuwe rubriek: Glamour’s digital content manager Babette (26) trapt af met het eerste huishoudboekje. Geïnspireerd op ‘Money Diary’ van Man Repeller, houdt ze een hele week haar uitgaven bij.

Au. Niet meer niet minder. Ik schrok toen ik mijn uitgaven van de afgelopen week bij elkaar optelde. Maar ik moet eerste twee kanttekeningen plaatsen voordat we verder gaan:

 • Het was het begin van mijn nieuwe salarismaand
 • Ik heb een broek gekocht bij MyTheresa (€ 310) en dat doe ik niet vaak

  Maar een eindresultaat van € 710,38 dus. Dat blijft natuurlijk onveranderd, welk excuus ik ook gebruik. En dan is mijn huur nog niet eens afgetrokken.

  Werkdag
  Mijn vriend en ik wonen in Amsterdam. Wanneer ik na een dag werken mijn laptop afsluit, geeft mijn vriend vaak nog personal training tot 21.00 uur in zijn gym. Als ik het red, rijd ik na werk direct door naar de trainingclub om een lesje mee te doen. Daarna spring ik onder de douche, laat ik onze hond Ted uit en is vriendlief ondertussen klaar met werken.

  Avondeten
  Ik vind koken niet leuk. Zeker niet als ik om 21.00 uur nog moet beginnen. En dus bestellen we vaak eten of dineren we buiten de deur. Deze mometen zijn heilig voor ons omdat het ons moment is om de dag door te spreken. Tussen mijn vriend en mij is een natuurlijke, onuitgesproken verdeling ontstaan. Hij besluit vaak om de eetrekening te betalen.

  Babette Grunder

  Klusjes
  Ik geef de hele week door geld uit aan kleine dingen. Ik heb ook altijd het gevoel dat er kleine klusjes op mij liggen te wachten. Denk aan een bezoek aan de schoenmaker voor een nieuwe zool, mijn riem laten maken, een jasje naar de stomerij brengen of huishoudelijke spullen kopen bij de drogist. Als ik zo eens kijk, kost mij dat wekelijks € 72,45. Ik denk niet dat ik daar veel op kan bezuinigen.

  Babette Grunder

  Relax momenten
  Ik heb de afspraak met mezelf dat ik één of twee keer per week op pad mag voor mijn uiterlijke verzorging. Deze week kies ik voor een massage, een andere week kies ik voor mijn vaste nail art bezoek, laat ik mijn wenkbrauwen epileren of boek ik een facial. Mijn nekspieren zitten muurvast (bedankt kantoorbaan) en ik hunker naar ontspanning. Ik heb een vast, goedkoop adresje in de buurt van mijn huis. Je kunt de Diptyque geurkaarsen en de luxe handdoeken vergeten, maar deze Thaise vrouwen kunnen fantastisch masseren. En het doet met € 18 voor een half uur geen pijn voor mijn portemonnee.

  Babette Grunder

  Studie
  Ik studeerde vijf jaar geleden af als journalist aan de School voor Journalistiek. Mijn ouders betaalden mijn studie (dankjewel lieve pap en mam), maar toen ik een semester naar Londen verhuisde om mijn Engels bij te spijkeren leende ik een periode vol bij. Deze lening betaal ik maandelijks af. Sinds 3 maanden betaal ik naast de vaste €45 per maand nog een groot deel per maand extra af. Ik heb mezelf voorgenomen om voor juni studieschuldvrij te zijn.

  Werk
  Ik werk fulltime op de redactie van Glamour. Omdat mijn baan voornamelijk op social media en website gericht is, moet ik constant online zijn. 's Avonds een mail beantwoorden of werkgerelateerd door Instagram scrollen komt bijna dagelijks voor. Daarnaast ondersteun ik mijn vriend in de trainingclub. Ik ben verantwoordelijk voor het contact met (nieuwe) trainees, plan meetings in, zorg voor de merchandise en doe de PR. Na ons eetmoment aan het eind van de dag, sluit ik vaak af met werk voor de club. Op zaterdag en zondag ben ik daar ook een halve dag mee bezig. Daarnaast doe ik soms nog een klus voor een merk via mijn Instagram. Zo verdien ik naast mijn vaste salaris nog iets extra's.

  Babette Grunder

  Wat je niet ziet...
  Naast deze uitgaven heb ik uiteraard nog mijn huur en ga ik eens per week met een vriendin eten. Daarnaast gaat er een vast bedrag per maand naar Stichting Kika.

  Conclusie
  Het uitrekenen van de eindstand zorgt ervoor dat ik deze week al bijna geen euro durf uit te geven. Dus wat dat betreft levert het bijhouden zeker iets op. Toch denk ik dat, naast de Off White jeans, mijn weekuitgaven een vrij realistisch beeld geven van mijn gemiddelde uitgaven. Ik was van alle aankopen bewust. Ik had alleen niet naar de prijs van het inpakpapier gekeken voordat ik afrekende. En met oog op mijn huishoudboekje vond ik die €3,50 een loze uitgave. Dat deed uiteindelijk meer pijn dan de jeans.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good