Zet één stap in het appartement van Chloé Leenheer (26) en je ziet in een oogopslag dat het van haar is. De woning in Oud-West ademt de bohemian, electische stijl van de actrice. Zelfs haar kenmerkende vrolijkheid komt terug in het interieur.

Het vrolijke voorkomen en het knappe gezicht van Chloé stemmen direct blij. En ze is open. Een gesprek over de bananenplant die als een kind voor haar is passeert direct de revue.

Amsterdam als thuisbasis, Barcelona als droomplek
“Ik ben vaak verhuisd, heb in Den Haag en Brabant gewoond. Nu woon ik bijna 10 jaar in Amsterdam. Ik voel me hier thuis. Er is altijd iets te doen. Toch denk ik er wel eens aan om naar het buitenland te verhuizen. Barcelona vind ik heel leuk. Je hebt er alles: de sfeer is heerlijk en er is zoveel mooie kunst en architectuur. Toch zou ik niet weten wat ik er werktechnisch moet doen. Ik spreek geen Spaans en op dit moment va mijn leven heb ik er niks te zoeken, maar anders was ik vijf jaar geleden al verhuisd. Missen is het iets voor later."

Vanity Wezer
Vanity Wezer
Vanity Wezer
Vanity Wezer

Altijd creativiteit
“Sinds kort ben ik klaar met de theatertour van War Horse. Momenteel draai ik een serie, maar daar kan ik nog weinig over vertellen. Naast spelen teken ik graag en hiervoor heb ik in de mode gewerkt. Zolang alle dingen die ik doe maar met creativiteit te maken hebben. Daarnaast vind ik het leuk om mijn huis steeds te veranderen en fotografeer ik graag, bij voorkeur portretten. Daarom wil ik hier in huis nog graag een fotostudio creëren."

Nieuwe woning in Amsterdam-West
"Mijn vriend Soy Kroon heeft dit huurhuis gevonden. We hebben het geschilderd en de vloer gelegd terwijl we aan het spelen waren. We liggen op een lijn qua smaak. Er zijn weinig dingen waar we het echt niet over eens zijn. Zo willen we nog graag een bureau op de overloop omdat het daar altijd licht is en zijn we op zoek naar een lage marmeren salontafel. Ik vind het heerlijk om samen op zoek te gaan naar nieuwe spullen. We vinden het allebei belangrijk als er een verhaal achter zit. Zo heeft mijn vriend de medicijnkast uit Roemenië gevonden, komt de tweehonderd jaar oude kist van boven uit Tsjechië en zijn de kleden gekocht in Marokko, daar hebben we een extra koffer voor meegenomen."

Gezelligheid
“Ik hou ervan om omringd te zijn door vrienden. Dat is mijn favoriete moment van de week. Daarnaast kom ik in mijn slaapkamer echt tot rust. Dan lees ik een tijdschrift in de hangmat of op bed. Daarnaast kijken Soy en ik graag Franse of arthousefilms via de beamer. Een televisie vind ik lelijk dus dat zal je nooit in mijn interieur vinden."

Vanity Wezer
Vanity Wezer
Vanity Wezer
Vanity Wezer

Interieur
“De bananenplant is mij erg dierbaar. Hij is moeilijk te verzorgen. We kijken iedere dag of het wel goed met hem gaat en of 'ie groeit. Als de bladeren hangen, gaan we direct naar het tuincentrum. Daarnaast ben ik blij met de koelkast. Die hebben we de eerste dag alleen maar geaaid. We hebben altijd al gedroomd van een Smeg-koelkast, maar die konden we nooit betalen. Ik ben ook blij met die lichtbak die ik laatst heb gevonden. Die zijn eigenlijk niet meer te betalen, maar ik heb dat ding nog voor een prikkie kunnen kopen in een oude loods."

Vanity Wezer
Vanity Wezer

Vanity Wezer
Vanity Wezer

Kledingstijl
“Ik vind het lastig om mijn kledingstijl te omschrijven. Ik heb lange jurken, maar ook veel stoere broeken. Misschien is het nog het beste te vangen als 'een strakke variant op bohemian'. Ik vraag me regelmatig af of iets wel kan omdat ik alles met elkaar combineer wat er vaak ietwat hysterisch uitziet, maar dan denk ik: Fuck it! Ik doe het gewoon. Ik bedenk van te voren nooit wat ik aantrek. Wel ben ik gek op shirts met strepen, tuinbroeken en hoeden. Daarnaast draag ik bijna altijd Vans-gympen. Ik heb weinig sieraden omdat ik die tijdens het spelen niet mocht omdoen. Dan deed ik ze af en vergat ik ze in het theater.”

Vanity Wezer
Vanity Wezer