7 tekenen dat je een introverte extrovert bent

Je bent een sociale introvert: zowel perfectly lonely als 'het meisje met te veel vrienden.'

tekenen-introverte-extrovert
Anthony Tran


Je kunt je niet aansluiten bij mensen die roepen dat ze extrovert zijn, maar ook niet bij de figuren die zachtjes mompelen dat ze introvert zijn. Je bent een mensen-mens (dat woord: zo fout, zo goed), maar je hoeft niet het stralende middelpunt op een verjaardag te zijn. Je bent een introverte extravert, oftewel: een sociale introvert.

 1. Je vindt het heerlijk om een dag alleen te zijn
  In je up naar het bos of strand, een middag jezelf opsluiten in je huis om lekker te lezen, schrijven of series te kijken. Je kunt perfectly lonely zijn. Maar dan moet je wel een gezellige afspraak voor die avond of volgende ochtend hebben staan. Te lang tegen niemand praten maakt je onrustig.

 2. Je bent spontaan, maar 'small talk' houd je niet lang vol
  Zet je ergens neer in een ruimte met wildvreemde mensen of vage kennissen (denk: een verjaardag of borrel van je werk) en na een paar uur heb jij een diep gesprek met iemand. Je kunt met iedereen een praatje aanknopen, maar raakt snel verveeld als het over het weer, Idols of dagelijkse beslommeringen gaat.

 3. Je luistert liever dan dat je zelf vertelt
  Je bent benieuwd naar bijna iedereen. ''Als je een tijd lang in een andere cultuur zou moeten wonen, welke zou dat zijn, en waarom?'' ''Wie is een voorbeeld voor jou, en waarom?'' Je staat bekend om je random vragen.

 4. Wanneer je in een groep wat stiller bent, vragen mensen: ''Is er iets, je bent zo stil''
  Je staat bekend om je spontane babbel, dus dagen waarop je een beetje timide/moe/chagrijnig bent, valt dat bekenden direct op.

 5. Je bent vaak in dubio of je nu wel of niet 's avonds met vrienden uit moet gaan
  Het liefst zit je thuis met chips, wijn en leuke mensen. Heel soms heb je wel zin om een nacht lang te dansen, maar uit ervaring weet je dat uitgaan vaak tegenvalt. Maar hé... misschien wordt dit wél een legendarische avond. But I love my bed! Maar straks mis ik iets leuks. Maar kletsen is leuker. Maar kletsen kan altijd nog, 'nu ben je jong'. Dit soort gesprekken heb je áltijd met jezelf.

 6. Je wilt iedereen wel aanspreken, maar voor een groep staan maakt je nerveus
  Je voelt je bijna bij alle mensen op je gemak en bent niet snel onder de indruk van een imponerend persoon. Maar zodra er veel ogen op je gericht zijn en veel mensen naar je luisteren, durf je ineens een stuk minder.

 7. Sociale contacten onderhouden is een lastig puntje voor jou
  Je hebt te veel 'vrienden'. Vrienden staat tussen haakjes omdat je de scheiding tussen kennissen, vrienden en je echte inner circle niet voor jezelf duidelijk hebt. Hierdoor stel je soms mensen teleur, waar je zelf ook heel erg van baalt. Je snapt dat het handig is om drie goede vrienden te hebben, maar dit werkt niet voor jou: je vindt te veel mensen leuk. Alleen in contacten onderhouden kun je dus een beetje laks zijn.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good