4x waarom een huisgenoot jouw leven compleet maakt

Huisgenoten zijn vrienden voor het leven!

huisgenoot-vrienden-voor-leven
Maria Ballesteros

We hebben bijna allemaal wel eens samengewoond met huisgenoten. Oké, ze zijn niet altijd het leukste gezelschap – denk aan stapels afwas en niemand die de prullenbak leegt – maar zo nu en dan heb je geluk en vind je vrienden voor het leven. Dit zijn daarom 4 redenen waarom jouw roomie een verrijking is en je hartstikke blij mag zijn met je haar:

 1. Je weet alles van elkaar
  Sommige vrienden zie je maar een keer in de zoveel tijd, ze weten daarom niet alles van je. Een goede huisgenoot wel. Jullie zijn een open boek voor elkaar en kunnen elkaar altijd steunen als dat nodig is.

 2. Je beleeft samen de meest hilarische momenten
  Die ene keer dat jullie samen stomdronken van dat feestje naar huis strompelden en midden in de nacht besloten om tosti’s te maken. Die keer dat jouw Tinderdate een ramp was en je snel naar huis vluchtte om alle details nog even lachend met je roomie te bespreken. Juist, dit soort momenten maak je alleen met haar mee.

 3. Je houdt rekening met elkaars mindere kanten
  Ben jij een sloddervos? Of juist een Pietje Precies? Doordat je elkaar zo goed kent, weet je ook wat minder leuk kan zijn aan de ander. Door de maanden/jaren heen heb je geleerd om rekening te houden met deze ‘slechte’ eigenschap, waardoor het niet snel escaleert in ruzie.

 4. Omdat je zoveel bij elkaar bent, kun je lekker jezelf zijn
  Als je een vriendin lang niet hebt gezien, kan het nog wel eens zijn dat je haar niet alles vertelt, maar alleen de ‘leuke’ dingen. Oftewel: je laat niet helemaal jezelf zien bij haar. Bij een goede huisgenoot kun je uitgezakt op de bank zitten en een uur lang zonder woordenwisseling een Netflixserie kijken, of juist lekker lang tegen haar aan tetteren als dat je ding is.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good