4 redenen waarom een zus je een beter mens maakt

De band met je zus is goud waard!

redenen-zus-je-beter-mens-maakt
Getty Images

Het hebben van een zus is hartstikke leuk. Jullie delen vanalles met elkaar en voelen dingen aan die alleen zussen onderling kunnen begrijpen. Niet zo gek dus dat de band die je met je zus hebt ervoor zorgt dat je een beter mens wordt. Glamour zet vier redenen voor je op een rij om het nog eens goed te benadrukken.

Advertentie - Lees hieronder verder
 1. Een zus maakt je gelukkiger
  Uit onderzoek van de Britse Ulster University is bewezen wat jij misschien allang wist: een goede band met je zus maakt je een gelukkiger mens. Dankzij haar ben je namelijk beter bestand tegen uitdagingen in het leven en iets minder angstig. Ook zouden je communicatievaardigen beter zijn en toon je eerder je emoties.

 2. Een zus maakt je een betere luisteraar
  Mannen die opgegroeid zijn met een zus schijnen betere luisteraars te zijn. Voor zijn onderzoek over broer-zusrelaties kwam Jeffrey Kluger erachter dat wanneer je twee mensen 15 minuten met elkaar in gesprek laat gaan, blijkt dat mannen die een zus hebben beter luisteren dan mannen die enig kind zijn of met broers zijn opgegroeid. Oftewel, bedank je schoonzus nog maar even voor die skills!

 3. Een zus maakt je slimmer
  Het klinkt gek, maar volgens onderzoek van de Concordia University blijkt dat zussen je meer intelligent maken. Dat komt namelijk doordat zussen je dingen leren op eenzelfde manier als leraren. Daarnaast betrekken ze je in een hoop activiteiten - denk aan het 'buiten spelen' vroeger - waardoor je meer leert over het 'volwassen' leven.

 4. Een zus maakt je vrolijker
  Samen naar dat ene feestje, of een kussengevecht thuis: al deze momenten zorgen ervoor dat je als mens vrolijker wordt. Psychologen hebben ontdekt dat wanneer je een zus hebt, de kans wat kleiner is dat je last krijgt van depressiviteit. Dat komt niet alleen omdat je minder snel eenzaam bent, maar ook omdat je hebt geleerd je emoties te tonen en met je omgeving te communiceren.

  Kortom, een zus is hartstikke awesome en je mag haar bedanken voor al die skills die ze je heeft aangeleerd. Daar pluk je de rest van je leven nog de vruchten van!

  Advertentie - Lees hieronder verder
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good