Kerstfans, opgelet! In Amsterdam staat dit jaar een gigantische wintermarkt

Bergen gluhwein, oliebollen en kerstballen

amsterdam-gigantische-wintermarkt
Getty Images

Sneeuw, kerstballen, kerstboom, cadeau's, oliebollen, appelflappen en liters champagne: dat zijn dé ingrediënten voor de feestdagen. Als je ook in de categorie 'ik-zet-de-kerstboom-het-liefst-al-in-maart-op' thuishoort, word je binnen nu en een minuut intens gelukkig.

Want waar je eerst eindeloos veel kilometers moest afleggen om je onder te dompelen in kerstsferen, kun je dit jaar je geluk op in... Amsterdam! De RAI in Amsterdam verandert van 21 december tot en met 1 januari in een groot winterspektakel, genaamd De Amsterdamse Winterparade.

Het ultieme kerstgevoel
En dan overdrijven we niet eens. We hebben het namelijk onder andere over een gigantisch wijfestival, kermis (inclusief reuzenrad), disco, bioscoop, schaatsbaan, heel veel kerstballen, oliebollen, marshmallows en andere (kerst)snuisterijen.

RAI
Met de komst van deze grote kerstmarkt doet Nederland niet meer onder aan de kerstmarkten van Berlijn, Parijs, Leuven en Londen. Om dat te bewerkstelligen wordt er grof geschut in gezet. De schaatsbaan alleen al neemt 700 vierkante meter in beslag. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het Winter Wellness-gedeelte, inclusief sauna's en jacuzzi's.

Potje curling, anyone?
Leuk voor iedereen die dol is op de feestdagen, maar ook dol op Amsterdam. Want: in samenwerking met de bekende bowlingbaan Knijn worden wedstrijdjes curling georganiseerd, het oer-oude en oer-Amsterdamse Café Nol organiseert op tweede kerstdag een feestje en restaurant Blauw organiseert samen met Baut een pop-up restaurant. Oh, en je kunt uit je bol gaan met je favoriete hits bij de karaoke.

Kortom; of je nou wel of niet van de feestdagen houdt, de Winterparade is een kijkje waard.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good