9 situaties die je alleen herkent als je vroeger in de kas hebt gewerkt

Want er zijn vele herinneringen aan je eerste bijbaantje

herkenbaar-werken-in-kas
Jenu Prasad

Terugdenken aan je eerste bijbaantje kan voor een fijn, nostalgisch gevoel zorgen. Van je eerste salaris en dat je er geen rekeningen van hoefde te betalen tot de collega's die je ontmoette. Was jouw eerste bijbaantje in een kas? Dan herken je de volgende 9 punten zeker.

 1. Altijd vroeg op
  Voor dag en dauw zat jij al op je fiets naar de kas - de werktijden waren vroeg. Maar hé, je kon tenminste op jonge leeftijd al wat eigen geld verdienen.

 2. Wondjes op je hand
  Je werkte met bloemen en/of planten en als je bijvoorbeeld in een rozenkwekerij werkte ook nog eens met stekels. Vaak haalde jij je handen open en het kan zomaar dat je daar nog steeds littekentjes van hebt.

 3. Vakantiewerk
  Vooral in de vakanties kon jij lekker veel uren maken. Dat scheelde weer als school begon, dan hoefde je daarnaast niet meer te werken.

 4. Veel jongeren
  Je werkte bijna alleen maar met leeftijdgenoten en dat zorgde ervoor dat jullie vaak de grootste lol hadden.

 5. Zelfstandigheid
  Het was niet per se werk dat in een team uitgevoerd hoefde te worden, dus kon jij gewoon lekker je ding doen zonder dat je rekening hoefde te houden met anderen - en anderen met jou.

 6. De warmte
  Het heet natuurlijk niet voor niets een broeikas en het broeikaseffect is jou dan ook pijnlijk duidelijk geworden tijdens de uren die je er doorbracht. Één voordeel: een bewolkte dag was zelfs in de zomer niet meer zo vervelend.

 7. Leuke jongens
  Dit was geen typische meiden-baan, er waren ook veel jongens die in de kas werkten. Dus er was altijd wel iemand die jouw uitzicht verbeterde.

 8. Je botanische kennis groeit
  Ineens weet je hoe verschillende bloemen en gewassen heten en zelfs hoe ze ruiken. Als zelfs je familie vragen over bloemen en planten stelt, weet je dat je een echte kenner bent geworden.

 9. De geur
  Hoe vaak je je ook wast, je blijft ruiken naar de kas. Kan erger, als je je bedenkt dat je met bloemen werkt.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good