Nostalgie: een drone laat zien hoe verlaten het Land van Ooit er nu uitziet

Het enige land waar kinderen de baas waren ligt er verlaten bij

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

"Halloooo, ik ben Kloontje en ik ben al 5 jaar. Ik lust heel veel ijsen, en ik eet ze door me-kaar." Het land van ooit in Drunen zal voor altijd een plekje in ons hart hebben, net als Sap de aardwortel en Ziza Zonnebloem.

Wat is er overgebleven?
Extra pijnlijk dus dat er niks meer over is van het land waar kinderen de baas waren. Maar hoe ziet het er nu uit en wat is er gebeurd met het park? Dat eerste zie je in de video hierboven. Dat laatste hebben we even voor je uitgezocht.

Geschiedenis van het park
Een lesje geschiedenis leert dat het park werd opgericht in 1989. De man achter het park is Marc Taminiau, die daarvoor directeur was bij de Efteling. In 2007 sloot het park haar deuren, omdat het meerdere keren in betalingsmoeilijkheden was geraakt.

Attracties
Het draaide in het park om theater, maar halverwege de jaren negentig werden er ook snelle attracties aan het Land van Ooit toegevoegd om zo meer mensen te trekken. Helaas mocht dit niet baten.

En nu?
In 2015 werd bekend dat het terrein wordt opengesteld als wandelgebied. Helaas wandel je niet meer langs de troonzaal. Het Roze Kasteel is het enige resterende vastgoed van het vroegere Land van Ooit.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good