De 9 soorten studenten die je tijdens je studententijd tegenkomt

Waaronder het uitschot dat liegt dat 'dit tentamen echt heel slecht ging' en vervolgens een 8.7 heeft

studenten-soorten
Brooke Cagle Unsplash

Je studententijd is volgens veel 40-plussers de mooiste tijd van je leven. We hopen van niet, want dat is natuurlijk geen gezellig vooruitzicht. Maar wat dat studeren zélf betreft, dat wordt op hele verschillende manieren aangepakt. Eigenlijk zijn studenten perfect onder te verdelen in 9 groepen. Kijk maar...

 1. De I was born for this-studenten
  Heerlijk studeren totdat ze mogen promoveren. Deze studenten lopen als kinderen in de snoepwinkel rond door de UB. Ze floreren op de faculteit.

 2. De last minute student a.k.a. de doorhalers
  De goede wil is er, maar de stress nog niet, dus gebeurt er tot 24 uur voor het tentamen vrij weinig. Deze student weet als geen ander hoeveel er wel niet mogelijk tussen 22:00 en 05:00.

 3. Het uitschot dat liegt over hoe slecht hun tentamen wel niet is gegaan
  ''Nee, het ging écht niet goed.'' ''Ik moet denk ik echt gaan studeren voor een her.'' ''Wat een vreselijk tentamen.'' Hou je kop, Vera, je wéét dat je gewoon een 7 of hoger hebt. Net zoals je had voor de voorgaande 14 tentamens. Kreng.

 4. De student die zich uit de naad moet werken voor een 6
  Deze types halen uiteindelijk wel moeiteloos hun scriptie, want ze zijn gewend om hard te werken. Gevalletje wie het laatst lacht...

 5. De cv-builders
  Commissie hier, relevant bijbaantje via papa's kennis daar. En ondertussen wordt er geen borrel gemist.

 6. De samenvattingmakers
  De lieverds die te goed zijn voor deze wereld en zich wél aan hun studieplanning houden en zo, al dan niet bewust, samenvattingen voor de hele werkgroep verschaffen.

 7. De aanhangers van de zesjes-cultuur
  Tentamens moeten binnengetikt worden en daarmee is alles gezegd. De benauwde 5.5 uit je middelbare schooltijd is de 10 van de uni. Tentamens gehaald betekent weer zes weken chillen.

 8. De afhakers
  De groep studenten waar je dik bevriend mee had kunnen raken, ware het niet dat ze na zes weken hun boeken op bol.com konden zetten.

 9. De vragenstellers / becommentarieerders
  Door hun intens vermoeiende aanwezige houding verwacht je heel wat van hen in de tentamenweek, en dan zie je ze opeens ook bij de herkansing zitten.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good