9 herkenbare situaties voor wie slecht is in Engels

Als je aangeschoten bent, denk je plotsklaps dat je wél een pro bent in Engels

herkenbare-situaties-slecht-in-engels
Lucas Lenzi

Was Engels je slechtste vak op school? Dan zijn er vast een aantal alledaagse punten waar je tegenaan loopt. Want zonder talenknobbel is communiceren op sommige momenten een stuk lastiger. Zeker omdat iedereen er tegenwoordig vanuit gaat dat je wél Engels spreekt. Herkenbaar?

 1. Winkelmedewerkers die geen Nederlands praten zijn voor jou een obstakel
  Wanneer je eindelijk je nieuwe favoriete paar hakken hebt gespot wil je aan de medewerker je maat vragen. Maar dan hoor je dat ze Engels praat, wat nu?

 2. Boodschappen doen op vakantie is een uitdaging
  Je kunt de verpakkingen niet lezen, maar ook geen uitleg vragen aan het winkelpersoneel. Dan maar hopen dat het toch echt salami is wat je hebt gekocht.

 3. Ben je aan het werk: komt er een toerist met een vraag
  Net op het moment dat je collega’s pauze hebben. En probeer dan maar in een volle winkel uit te leggen dat je haar niet snapt.

 4. Voorlezen tijdens de Engelse les was altijd ongemakkelijk
  Wanneer je eindelijk on a roll was, dook dat ene woord dat je niet kon uitspreken weer op. Hierdoor begon je al snel te stotteren en liep je rood aan.

 5. Voor de klas presenteren was je ergste nachtmerrie
  Hoe goed je het ook had voorbereid, je Engels kwam er nooit vloeiend uit. Als er ook nog twintig koppen jouw kant op keken was een rood en zwetend voorhoofd onvermijdelijk.

 6. Songteksten zing je áltijd verkeerd
  Je vriendinnen liggen regelmatig in een deuk na het horen van jouw versie van ‘Work’ van Rihanna of ‘What Do You Mean’ van Justin Bieber.

 7. Als je aangeschoten bent, denk je plotsklaps dat je wél een pro bent in Engels
  Na een glas wijn te veel barst je van het zelfvertrouwen. Die knappe Engelsman durf je dan wél aan te spreken. Hij lijkt je alleen niet helemaal te begrijpen.

 8. Teksten op shirts snap je niet: die koop je op goed geluk
  De winkels liggen tegenwoordig vol met shirts met verschillende buitenlandse teksten. Meestal snap je niet wat er staat. Maar hij ziet er leuk uit, dus op goed geluk koop je dat vest toch.

 9. Socializen op vakantie is soms awkward
  Vooral wanneer je vriendinnen wél goed zijn in Engels en niet Nederlandse vrienden maken. Zie voor je: iedereen is gezellig aan het kletsen, en jij roept heel af en toe 'haha,' 'yes' en 'no.'
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good