6 redenen waarom een stadsmeisje nooit in een dorp kan wennen

Geen rijdende auto’s, schreeuwende mensen of vrolijk gelach

redenen-stadsmeisje-niet-in-dorp-wennen
Arthur Osipyan

Ben jij een stadsmeisje in hart en nieren? Grote kans dat je niet zo snel de keuze zal maken om naar een dorp te verhuizen. Want zeg eerlijk: waarschijnlijk zul je nooit wennen aan het dorpse leven. De onderstaande punten leggen uit waarom.

 1. Geen winkels
  De shock is groot voor een stadsmeisje: "Waar zijn de winkels?" Kijk, je kunt er nog wel bij er niet overal een Zara is, maar hallo hoe kun je leven zonder Kruidvat of Etos?

 2. Er is niets te doen
  In de dorpskroeg voel jij je als stadsmeisje niet thuis. Je kunt je geluk dan ook niet op wanneer er eindelijk eens een feest ‘in de buurt’ is georganiseerd. Down side: het is alsnog ver reizen.

 3. Geen openbaar vervoer
  Na 23:00 's avonds stopt er in een gemiddeld dorp geen bus meer. En je weet wat dat betekent: fietsen. Laat dat nu net níet je favoriete bezigheid zijn.

 4. Het is overal groen
  Je bent niet gewend dat er schapen en koeien lopen. Als stedeling heb je zeker waardering voor de natuur, maar die mestgeur is niet voor jou weggelegd.

 5. Het is altijd stil
  Geen rijdende auto’s, trams, schreeuwende mensen of vrolijk gelach. In een drop is het grotendeels stil, zowel overdag als ’s avonds. Geef jou maar wat reuring.

 6. Iedereen kent elkaar
  Even zonder make-up naar buiten zit er niet in, dan hoor je de buurvrouw meteen roddelen: “Ze zag er ook slecht uit.” Niets voor jou. Geef jou maar de stad waar je anoniem in je joggingbroek rond kunt lopen.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good