Leef je leven! Voorkom spijt met deze 5 levenslessen

Als je niet meer lang van je leven kunt genieten krijg je spijt van deze onderwerpen

voorkom-spijt-met-deze-levenslessen
Bruce Christianson

Ondanks dat het niet fijn is om ergens spijt van te hebben kennen we het allemaal. Van die ene verkeerde beslissing op liefdesgebied tot het laten zitten van je beste vriendin. Gelukkig kunnen we van fouten leren.

Bronnie Ware beschrijft in haar boek The Top Five Regrets of the Dying - A Life Transformed by the Dearly Departing de meest voorkomende onderwerpen waar een mens spijt om kan hebben. Na jaren werk in de verpleging besefte ze dat alle mensen die niet lang meer van het leven kunnen genieten spijt hebben van deze 5 onderwerpen.

Hun tips? Jaag je dromen na, koester vrienden en kies er bewust voor om gelukkig te zijn.

 1. “Ik zou willen dat ik mijn eigen leven durfde te leiden, niet wat anderen van me wilden.”
  Mensen hebben hier het meest spijt van. Als je het leven op jouw manier wil leiden moet je dromen najagen. Doe dit wanneer je gezond bent. Veel mensen beseffen het zich pas wanneer het te laat is. Je gezondheid geeft je een grote vrijheid waar je niet altijd bewust van bent.

 2. “Ik zou willen dat ik mijn gevoelens vaker had getoond.”
  Als je gevoelens onderdrukt kun je niet worden wie je wilt zijn. Als je boos wordt of eerlijk iets zegt kan dat een reactie oproepen bij een ander, maar door er goed over te praten til je de vriendschap of relatie wel naar een hoger level.

 3. “Ik zou willen dat ik niet zo hard had gewerkt.”
  Vroeger was dit vooral een uitspraak voor mannen, maar sinds de opkomst van de werkende vrouw moeten ook wij hiervoor uitkijken. Neem de tijd om je kinderen te zien opgroeien en om te genieten van je relatie. Als je hiervoor ruimte creëert zul je zien dat je open gaat staan voor nieuwe mogelijkheden.

 4. “Ik zou willen dat ik mijn vrienden meer had gekoesterd.”
  Vaak weet je pas hoe belangrijk een vriendschap is, als deze over is. Als je ouder bent besef je dat niets belangrijker is dan liefde en vriendschap. Koester daarom de vrienden en vriendinnen die je hebt en laat hen weten hoeveel ze voor je betekenen.

 5. “Ik zou willen dat ik mezelf had toegestaan om gelukkig te zijn.”
  Gelukkig zijn is een keuze. En als je die niet durft te maken blijf je in oude gewoontes hangen en zul je nooit echt gelukkig worden. Dus ladies: neem dat risico en doe wat je hart je ingeeft!
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good