Ga achterover zitten en geniet: Expeditie Robinson aflevering 2 in tweets

Van 'hopelijk verwarren ze Aisha's nagels niet met mini-banaantjes' tot 'Corrie Knopings'

expeditie-robinson
still Expeditie Robinson

Gisteren was het tijd voor aflevering twee van het nieuwe seizoen Expeditie Robinson. De aflevering waarin Kamp Zuid hun vuursteen kwijtraakt, wat voor totale paniek zorgt bij Josylvio en Aisha (die de 'daders' zijn, omdat ze niet doorhadden dat een zee 'komt en gaat'). Zelfs zoveel paniek dat ze er beiden aan denken om te vertrekken. Ja echt. Wij wisten ook niet dat een vuursteen zo belangrijk kan zijn...

Nienke vindt er het hare van:

Maar het is ook de aflevering van de eerste proef en het eerste kampvuur. Kamp Noord verliest van het Kamp van de Onbekenden, en dus is het aan Kamp Noord om iemand naar huis te sturen. Dat is voor Toine Peperstraten nogal een onaangename verrassing.

Ba-bye, zwa-zwaai
Na het verliezen van de onbekenden, maakt Kamp Noord zich op voor hun eerste kampvuur. En je weet; als er een kampvuur aankomt, dan komen er verbondjes. Toine van Peperstraten peilt bij zijn eiland-maten hoe hij ervoor staat.

Kort, maar krachtig
Wat Toine niet doorheeft, is dat al zijn kampgenoten hem een beetje een vreemde eend in de onbewoonde-bijt. Juist omdat hij niet veel zegt - en als hij wat zegt eigenaardig uit de hoek komt - ligt hij niet lekker in de groep. Wat er vervolgens voor zorgt dat Toine alle stemmen op zich krijgt, terwijl hij in de naïeve veronderstelling was dat Johnny Kraaijkamp Jr als oudste van de groep naar huis zou worden gestuurd. Is dat even een abrupt einde...

Gelukkig vond Kamp Noord zichzelf voorafgaand aan de proef nog wel stoer genoeg om hun gele bandana's als mondkapjes te gebruiken. Om de sfeer lekker bandiet-achtig te maken:

Geestige tweets
Om af te sluiten met nog een paar heerlijke tweets als samenvatting van de aflevering:

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good