Dé tip om nooit meer je vrienden kwijt te raken op een festival: plattegrondjes op WhatsApp

Heb je nooit meer het gedoe met “ik sta links vooraan”

plattegrond-whatsapp-vrienden-niet-kwijtraken
Ikstahier

Een van de meest bekende situaties op een festival is bij uitstek dat je je vrienden kwijtraakt. Die situatie resulteert in een zee van appjes als “waar sta je?”. Vervolgens kom je er achter dat vriendin A geen verbinding heeft (wie wel op een festivalterrein?) en vriendin B te dronken is om überhaupt nog hele zinnen te produceren. Deze situatie is vanaf nu verleden tijd. Toch handig om te weten voor alle Lowlands-gangers.

Ik sta hier
Drie enthousiaste festivalgangers herkenden bovenstaand probleem maar al te goed en bedachten een briljante oplossing. Via de website Ikstahier.nu zijn plattegronden van de verschillende stages op festivals te downloaden.

Plattegronden voor WhatsApp
Op die gedownloade plattegronden kun je in WhatsApp een kruisje of een emoji plaatsen op de plaats waar jij staat bij de stage. Die afbeelding stuur je vervolgens door naar je vrienden, waarna zij in een oogopslag zien waar jij staat. Et voilá, geen eindeloze zoektochten meer.

Geen bereik
En ja, ook aan het 'Ik heb geen bereik op festivals'-probleem is gedacht. De makers hebben de te downloaden plattegronden zo klein mogelijk gemaakt in KB's, zodat je ze zelfs met slecht bereik nog kunt versturen.

Ook geinig: er is een extra afbeelding toegevoegd aan alle plattegronden die je kunt downloaden. Eentje die aangeeft dat je in je tent ligt bij te tanken, wegens overmatig dansen/drinken/vul zelf maar in.

Festivalgangers zijn enthousiast
Op fesitvals als Best Kept Secret en Pinkpop werden de plattegronden al volop rondgestuurd. De bedenkers van de website hopen dit seizoen zoveel mogelijk verschillende festivalgangers te helpen. Zo staat onder andere de plattegrond van Lowlands er nu op en staan Pukkelpop, Mysteryland en Appelpop op de planning.

Kom maar door met die verzoekjes
Heb jij een anders festival op de planning waarvan de plattegrond nog niet op Ikstahier staat? Dan kun je de oprichters een verzoekje sturen via Instagram of Facebook.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good