Need to know: de beste tips om wespen op afstand te houden

Voor iedereen die nogal vreemde dansmoves krijgt bij het zien van een wesp...

beste-tips-wespen-op-afstand-houden
@mohsenbz

Er zijn twee soorten mensen: zij die rustig blijven bij een wespenbezoek en zij die ter plekke een heel nieuwe dans bedenken en uitvoeren. Ook als ze op een overvol terras zitten. Zodra er wespen in het spel zijn, is het: schaamte, wat is dat ook alweer?

Doe er je voordeel mee
Tegen de eerste groep zeggen we: wat fijn voor je dat je oma's advies 'rustig blijven, wespen steken alleen als ze zich bedreigd voelen' in praktijk kunt brengen. Tegen de tweede groep zeggen we: lees onderstaande tips maar even om die krengen op afstand te houden.

 1. Wespen houden niet van kruidnagel. Idee: zet een schaaltje met het spul op tafel en je gele vijanden komen niet meer in je buurt. Zit je op een terras? Hopelijk heeft het restaurant kruidnagel in huis. Wie dit nu leest en op een terras werkt: je weet wat je te doen staat.
 2. Echt geen kruidnagel in de buurt? Azijn is ook een goedje waar wespen het niet zo op hebben.
 3. Hetzelfde geldt voor sinaasappel, citroen en ui, en dat hebben de meeste restaurants wel liggen, nemen we aan.
 4. Wespen houden ook niet van koffie. En dan bedoelen we niet de cappuccino's of lattes die je drinkt, maar koffiepoeder. Dus what to do: strooi wat van dat poeder in een bakje en steek het even aan met een lucifer. Ja, dat ruikt nogal sterk, ook voor ons, maar gelukkig ruiken wij de verbrande geur al snel niet meer en wespen uiteraard wel.
 5. Een heel andere tip: een zak met ijsklontjes ophangen. Wespen schrikken zich een hoedje van de schittering van de zon op de zak met water en vliegen weg. We zetten wel onze vraagtekens bij de ijsklontjes in combinatie met de zon: grote kans dat je bezig blijft met zakken ophangen.
 6. Wierook biedt ook nog uitkomst. Wespen houden immers niet van rook.

  Bronnen: Hovenier Roel Zuidema, Womenshealthmag

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good