Gefeliciteerd! Vandaag zijn er bijna 50.000 Nederlanders jarig

Lang zullen jij en 49.999 mensen leven...

Sprinkles, Beschuit met muisjes, Confetti, Muisjes, Fairy bread, Sweetness, Food, Hand, Nonpareils, Finger,
Social Cut - Unsplash

Ben je vandaag jarig? Dan mag je samen met bijna 50.000 Nederlanders de kaarsjes uitblazen. Op deze dag (25 september) zijn namelijk de meeste Nederlanders jarig.

Hiep hiep hoera
Op de tweede plek qua verjaardagen staat 10 april. Maar ook op 15 april, 2, 3 mei en 7 mei worden er veel Nederlanders een jaartje ouder.

Valsspelen
Wanneer je naar het absolute cijfer van de populairste geboortedagen kijkt, zie je dat 1 juli bovenaan staat. Volgens het CBS is dit niet helemaal eerlijk. Als het niet bekend is wanneer iemand is geboren, wordt standaard 1 juli ingevuld. Is alleen de geboortemaand bekend, dan wordt er gekozen voor de eerste dag van die maand.

Minste verjaardagen
Op 29 februari zijn de minste mensen jarig. Logisch, want deze dag komt maar eens in de vier jaar voor. Ook tijdens de Kerstdagen en Nieuwjaar zijn er minder mensen jarig. Dit omdat er dan geen geplande bevallingen zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good