Waarom barmannen zo woest aantrekkelijk zijn

Voor het geval je iedere keer met uitgaan een crush hebt op de barman

waarom-barmannen-aantrekkelijk-zijn
Cocktail

Het gebeurt me iedere keer weer. Ook al staat de kroeg vol met modellike mannen, ook al doen de mannen om je heen nog zó hun best om je te versieren, stiekem vind ik de barman altijd het aantrekkelijkst. Maakt niet uit waar ik uitga (kroeg, festival of club) of in welke stad (ja echt, van Maastricht tot Groningen): ik heb altijd een crush op (één van de) barmannen.

Wanneer de crush (wonder boven wonder) wederzijds is, spreek ik nog wel eens met hem af. Maar waar de barman er tijdens het uitgaan uitzag als de jonge Tom Cruise in de film Cocktail, is de beste jongen tijdens de date opeens een stuk minder aantrekkelijk. Herkenbaar (of juist niet)? Dan vraag je je vast wel eens af wát die barman nu precies zo aantrekkelijk maakt. Daarom hier zes redenen:

 1. Ze stralen zelfvertrouwen uit
  Barmannen weten wat ze doen, anders had hun baas ze nooit achter de bar gezet. En dat stralen ze ook uit. Er hangt een 'don’t worry babe, I’ve got this'-vibe om hen heen. Vinden vrouwen nu eenmaal heel sexy.
 2. Dat uniform
  Tja, nog zoiets waar vrouwen een zwak voor hebben: mannen in uniform. Kom maar door met die voetbal-, brandweer-, politie- en zakenmannen. Barmannen (een simpel zwart shirt zien we in dit geval ook als uniform) horen net zo goed in dit rijtje thuis.
 3. Ze geven je alcohol
  Je bent uit, wat kan betekenen dat je alcohol drinkt. Barmannen geven jou datgene waar je op dat moment blij van wordt: een lekker biertje, shotje of cocktail. Van mannen die ons gelukkig maken, worden we nog blijer. En dan hebben we het nog niet eens over hoe aantrekkelijk het is als hij de perfecte cocktail voor je weet te mixen (inclusief speciale trucs en weer die onverschillige ‘I’ve got this’-blik).
 4. Je hebt een bierbril op
  Nog iets over alcohol: als je dronken bent (als je de barman vaak wil zien, moet je nu eenmaal vaak nieuw drinken bestellen) heb je nét iets sneller een crush op iemand. Zo ook op de barman. Typisch gevalletje ‘vannacht was hij véél knapper, echt waar!’.
 5. Je hebt competitie
  Barmannen staan met weinig mensen achter de bar, terwijl jij samen met een hele horde vrouwen iets van hem wil (drank, dus). Als het druk is, moet je zijn aandacht proberen te trekken, terwijl al die andere vrouwen hetzelfde doen. Alsof hij de Bachelor is en jij alles uit de kast moet halen zodat hij jou een roos geeft. Juist ja, de perfecte omgeving om verliefd te worden op de barman.
 6. Ze zijn een pro in flirten
  Ze zeggen niet voor niets dat sex sells. Barmannen willen geld verdienen en zich ook nog een beetje vermaken. De manier om dat te doen: flirten. Met iedereen. Voel jij je heel speciaal als hij zijn charmes in de strijd gooit, zie je hem vervolgens verleidelijk kijken naar het meisje dat net bier over je heen gooide. Tja, flirten hoort bij de baan, zullen we maar zeggen.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good